Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. června 2019 9:19
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Škoda ukazuje svůj majestátní pick-up. Nový terénní Mountiaq si ale nekoupíš

Škoda ukazuje svůj majestátní pick-up. Nový terénní Mountiaq si ale nekoupíš
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.skoda-storyboard.com/en/press-releases/straight-to-the-summit-with-the-skoda-mountiaq-sixth-skoda-student-concept-car-is-a-call-to-adventure/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">skoda-storyboard.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Není školní projekt jako školní projekt.

Automobilka Škoda nám s železnou pravidelností servíruje výtvory, pod které se podepsali studenti. Abychom byli přesnější, studenti v rámci Středního odborného učiliště strojírenského Škoda Auto v Mladé Boleslavi snad každý rok zkoušejí, jak se staví reálný automobil, no a tento rok je toho výsledkem pick-up Mountiaq.

Jak ti jistě došlo, jde o jednokusovou záležitost, která byla vyvinuta na základech SUV Kodiaq. Práce na něm začaly ještě na podzim minulého roku, přičemž cílem měl být model určený pro jízdu za dobrodružstvími. Podstatou přestavby je zadní část, kde místo druhé, případně třetí řady sedadel najdeme velkou korbu. Mountiaq je totiž pouze dvoudveřový pick-up, který byl navíc přizpůsoben na zdolávání i náročnějšího terénu.

gd
gd Zdroj: www.skoda-storyboard.com

Exteriér zdobí přídavná LED světla (v nárazníku i rampa na střeše) či mohutný přední rám, kde nechybí naviják. Celá karoserie byla zesílena a zároveň zvednutá. Nárůst centimetrů evidujeme i do šířky, pod což se podepsaly vytažené blatníky (+30 mm). Pod nimi se nacházejí 17" disky Rockstar II s robustním terénní vzorkem, čímž je celková světlá výška až 290 milimetrů.

O pohon 2450kilogramového pick-upu se stará benzinový čtyřválec 2.0 TSI s výkonem 140 kW/190 koní. Jak exteriér, tak interiér dostal několik nových terénních prvků. V kokpitu dominují oranžové detaily, které sekundují laku karoserie. Audio systém mají na starosti reproduktory s výkonem 300 W, zatímco subwoofer má 2 000 W.

Samozřejmě, stejně jako předešlých pět studentských výtvorů, i šestý pick-up je určen pouze pro reprezentační účely a není na prodej. I když se o pick-upu od Škody poslední roky mluví poměrně často, Mountiaq určitě v sériové výrobě neuvidíme.

Domů
Sdílet
Diskuse