Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. června 2019 8:11
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Rybáři odřízli ocas žralokovi a smáli se, že má problém plavat. Jason Momoa chtěl mužům fyzicky ublížit

ZAJÍMAVOSTI JASON MOMOA
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Sympaťák Momoa, známý také jako Aquaman, se na sociální síti právem rozzuřil.

Dvojice mladých mužů se u pobřeží Grónska rozhodla potrápit žraloka tím, že mu odříznou ocas. Na skutečně znepokojivých záběrech lze pozorovat, jak se krvácející žralok pokouší plavat dál poté, co ho bezcitní muži opět pustili do moře.

Později se ukázalo, že šlo o grónského žraloka patřícího mezi druhy, kterým může v budoucnu hrozit vyhynutí. Ale bez ohledu na to, zda je řeč o ohroženém nebo neohroženém druhu zvířete, může být chování rybářů označit za výsostně kruté.

Mezi rozzlobené uživatele na internetu patřil i populární herec Jason Momoa (Aquaman, Game of Thrones) a v příspěvku na Instagramu žádal své followery, aby video sdíleli s cílem dopadení pachatelů.

Doporučeno
Rakouský cirkus používá místo zvířat hologramy. Jeho majitelka nesnáší týrání Rakouský cirkus používá místo zvířat hologramy. Jeho majitelka nesnáší týrání 15. května 2019 12:09

V dalším příspěvku Momoa zveřejnil také jejich identitu a prohlásil, že ve svém životě ještě neviděl něco tak krutého a nikdy netoužil lidské bytosti ublížit tak moc, jako když slyšel dvojici rybářů, kteří se na videu smáli utrpení žraloka.

Otázkou však zůstává, zda bude tato dvojice mužů potrestána i v intencích zákona. „Pokud se na to nevztahuje žádný zákon, nemohou být potrestáni. Je to složitá záležitost, protože když byly tyto zákony vypracovány, nevztahovaly se na některé druhy zvířat, včetně všech volně žijících ryb,“ řekl pro islandský portál RUV advokát Árni Stefán Árnasson.

Rybářům z lodi byla vypovězena pracovní smlouva, nenávidí je celý svět, no a zda budou potrestáni také v rámci zákona, ukáže čas. Nezodpovědné muže ale tato nevhodná a extrémně krutá zábava vyšla už teď pořádně draho.

Doporučeno
Nejprve býkovi utřel krev a slzy, pak ho zabil. Matador svým činem pobouřil veřejnost Nejprve býkovi utřel krev a slzy, pak ho zabil. Matador svým činem pobouřil veřejnost 14. května 2019 15:33
Domů
Sdílet
Diskuse