Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. června 2019 10:02
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

V USA si uctili Jána Kuciaka. Jeho meno pribudlo na pamätník vo Washingtone

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Meno zavraždeného slovenského novinára sa už aktuálne nachádza na pamätníku žurnalistov v Newseum.

Twitterový účet múzea vo Washingtone s názvom Newseum zdieľal príspevok, na ktorom môžeme vidieť tváre novinárov zavraždených v roku 2018. Medzi nich nanešťastie patrí aj bývalý investigatívny novinár portálu Aktuality Ján Kuciak, ktorý bol spolu so svojou partnerkou Martinou Kušnírovou zavraždený vo februári 2018.

Pamätník žurnalistov umiestnený v Newseum vo Washingtone si ročne prezrie viac ako 815 000 návštevníkov. Medzi novinármi zabitými v roku 2018 sa na pamätníku objavil aj Džamál Chášukdží zo Saudskej Arábie, ktorého zavraždili na konzuláte v Turecku.

Šéf inštitútu Fórum slobody Gene Policinski prehlásil, že tento pamätník ľudom pripomína rizikovosť povolania práce novinárovKolega Chášukdžího z Washington Post menom Fred Hiatt na tohtoročnej ceremónii povedal, že ak nebudú za vraždu Chášukdžího vinníci potrestaní, v ohrození je každý jeden novinár. 

Vo svojej reči ďalej zdôraznil, že sa jeho vražda odohrala v priestoroch diplomatickej misie, ktoré by mali byť viac než bezpečné. Na pamätníku by sme aktuálne mohli nájsť mená 2 334 novinárov, ktorých zavraždili od roku 1837.

Domů
Sdílet
Diskuse