Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. června 2019 17:43
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Anthony Joshua před prohraným zápasem údajně prodělal panický záchvat, boxerův promotér to odmítá

SPORT
Uložit Uložené

Promotér Eddie Hearn uvádí informace ohledně stavu slavného boxera na pravou míru.

Před několika dny šokoval Andy Ruiz celý boxerský svět. Do té doby relativně neznámý a mnohými podceňovanými boxer s mexickými kořeny nečekaně sesadil z trůnu dosavadního krále těžké váhy Anthonyho Joshuu, který do zápasu nastupoval jako jasný favorit. V sedmém kole jej však obtloustlý o hlavu menší Ruiz poslal dvakrát k zemi, načež rozhodčí zápas ukončil. A jedna z největších boxerských senzací od dob první prohry Mikea Tysona byla na světě.

A podobně jako před téměř 30 roky v případě Železného Mikea, i nyní po prohře britského boxera se začaly objevovat nejrůznější spekulace o tom, proč takto vysoce favorizovaný šampion nezvítězil.

Knouckout na tréninku?

Podle jedné z nich mohl za Britův nepřesvědčivý výkon panický záchvat, který měl údajně prodělat jen krátce před nástupem do ringu. To byl prý také důvod jeho pozdního příchodu.

Jiní zase tvrdili, že Anthony Joshua byl během přípravy na nedávný zápas při jednom z tréninků knockoutován evropským šampionem Agitem Kabayelem. Dokazovat to měly údajné známky modřin na boxerově tváři krátce před zápasem s Ruizem.

Anthony Joshua vs. Andy Ruiz

Anthony Joshua před prohraným zápasem údajně prodělal panický záchvat, boxerův promotér to odmítá
Zdroj: Al Bello/Getty Images

Tyto dohady, jež se začaly rychle šířit zejména po sociálních sítích, zachytil i promotér Eddie Hearn, který kromě dalších boxerů zastupuje právě i samotného Anthonyho Joshuu, a ten se rozhodl uvést věci na pravou míru.

„Panický záchvat? Lidé napovídají hodně věcí. Před zápasem k absolutně žádnému problému nedošlo,“ uvedl jasně Hearn. 

Promotér zároveň řekl, že mylné jsou i zvěsti o Anthonyho údajném knockoutu během tréninkové přípravy. Joshuu prý neposlal k zemi žádný z jeho sparing partnerů a pokud jde o zmíněného Agita Kabayela, tak ten se podle Hearna sparingů ani nezúčastnil

Žádné výmluvy

Šířící se informace ohledně Joshuovy údajné nepřipravenosti či jeho psychických problémech jsou tedy podle Hearna naprosto liché. Ostatně i samotný boxer nehledá pro svou prohru žádné výmluvy a svému soupeři ihned po zápase pogratuloval. Andy Ruiz byl podle něj ten večer zkrátka lepší. Nic víc, nic míň.

V tuto chvíli je Anthony Joshua stále ve Spojených státech, v nejbližších dnech by se však měl vrátit zpět do své rodné Británie. Tam zhodnotí svůj výkon, zaměří se na slabiny a nechá svůj tým, aby s Ruizem vyjednal odvetný zápas. Pokud všechno klapne, dočkat bychom se ho měli už v listopadu (november) či prosinci (december) tohoto roku. 

Anketa:
Kdo podle tebe v odvetě zvítězí?
Anthony Joshua
Andy Ruiz
Remíza
Anthony Joshua
80 %
1300 Hlasů
Andy Ruiz
18 %
292 Hlasů
Remíza
2 %
39 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse