Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. června 2019 13:21
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

A6 Allroad slaví 20 let novou generací, která dostala pod kapotu až 345koňové TDI

A6 Allroad slaví 20 let novou generací, která dostala pod kapotu až 345koňové TDI
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.audi-mediacenter.com/en/press-releases/20-years-of-a6-avant-with-offroad-qualities-the-new-audi-a6-allroad-quattro-11709" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">audi-mediacenter.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Čtvrtá generace oblíbeného Allroadu na sebe nechala relativně dlouho čekat.

Psal se rok 1999, kdy Audi světu ukázalo A6 Allroad. Zvednutý kombík se okamžitě začal těšit obrovské oblibě, čemuž se nemůžeme díky velké využitelnosti divit.

Zajímavé přitom je, že jen před více než rokem se na trhu ukázal první přímý konkurent z dílny německé značky (třída E All-Terrain) a dodnes zůstal i jediným. Roky však plynou, proto nám Audi servíruje nejnovější, čtvrtou generaci.

I nadále bude platit, že předností A6 ve verzi Allroad je vyšší světlá výška. Ta je standardně na úrovni 139 milimetrů, v případě potřeb ale dokáže narůst až o slušných 45 milimetrů – 30 mm do rychlosti 80 km/h a dalších 15 mm do rychlosti 35 km/h. Při rychlosti nad 120 km/h se automaticky podvozek sníží o 15 mm.

Samozřejmě, všechno to má na starosti vzduchový podvozek. V rámci terénních systémů dostal model A6 ve verzi Allroad následně asistenta pro sjíždění z kopce, sledování náklonů a udržování konstantní rychlosti i pod 30 km/h. Velkou předností je systém řízení všech čtyř kol, který dokáže i v terénu citelně zlepšit obratnost.

A6 Allroad oslavuje 20 rokov novou generáciou, ktorá dostala pod kapotu až 345-koňové TDI
A6 Allroad oslavuje 20 rokov novou generáciou, ktorá dostala pod kapotu až 345-koňové TDI Zdroj: www.audi-mediacenter.com

Exteriér již tradičně působí masivnějším dojmem, za což může mohutné oplastování karoserie, zvýrazněná maska a hliníkové střešní lišty. Podvozek dostal ochranné prvky a celek stojí na 19" až 21" discích. V kokpitu jsou změny jen v nových dekorech a barevných provedeních.

Audi nás informuje o trojici nabízených verzí, všechny jsou přitom výhradně naftové – agregát 3.0 V6 TDI.

Základem je 45 TDI, který disponuje výkonem 170 kW/228 koní a 500 Nm, následuje dobře známé 50 TDI s výkonem 210 kW/282 koní a 620 Nm a nakonec poměrně nová záležitost, 55 TDI. Podle všeho jde o naftovou V6 doplněnou dvojicí turbodmychadel s výkonem 257 kW/345 koní a 700 Nm. O tom, že je základem quattro, se bavit nemusíme.

A6 Allroad slaví 20. výročí, při této příležitosti tak na trh přijde i oslavná edice 20 Years Allroad. Její podstatou budou jen designové odlišnosti – specifické 19" disky, tři jedinečné laky karoserie či černé exteriérové detaily včetně zpětných zrcátek nebo samotného loga v masce.

Automobilka nám zatím tuto verzi na fotkách neukázala. Na závěr dodejme, že nová, v pořadí 4. generace Audi A6 Allroad by se na evropský trh měla dostat již v průběhu tohoto měsíce, a to s cenovkou od 61 tisíc eur (1,56 milionu korun).

Zpět
Sdílet
Diskuse