Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. června 2019 10:02
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Rodina 306koňových AMG se rozrůstá o stylový kombík

Rodina 306koňových AMG se rozrůstá o stylový kombík
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.daimler.com/marsMediaSite/en/instance/ko/The-new-Mercedes-AMG-CLA-35-4MATIC-Shooting-Brake.xhtml?oid=43512390&ls=L2VuL2luc3RhbmNlL2tvLnhodG1sP29pZD00ODM2MjU4JnJlbElkPTYwODI5JmZyb21PaWQ9NDgzNjI1OCZib3JkZXJzPXRydWUmcmVzdWx0SW5mb1R5cGVJZD00MDYyNiZ2aWV3VHlwZT10aHVtYnM!&rs=0" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">daimler.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Čtvrtá karosářská varianta nejmenších počinů z Affalterbachu.

Už jsme tě nejednou informovali o tom, že divize Mercedes-AMG v průběhu posledních měsíců začala nabízet historicky nejdostupnější model. Řeč je o 35kových modelech, jejichž podstatou je 2litrový agregát. Prvním zástupcem byl hatchback A 35, následoval A 35 sedan a naposledy nám automobilka s hvězdou ve znaku ukázala už i CLA 35. Vzhledem k tomu, že mezitím jsme CLA poznali i v praktičtějším balení, řada nyní přichází i na to.

Představujeme ti tak nový Mercedes-AMG CLA 35 4Matic Shooting Brake. Značka nám ho opět podsouvá v zářivé žluté barvě, která se stala pro 35 očividně specifická. AMG verzi poznáš podle zdvojené lamely v masce chladiče, výrazného otvoru v předním nárazníku, 18 nebo 19" disků či dvojice kulatých koncovek výfuku v zadním nárazníku.

Rodina 306-koňových AMG sa rozrastá o štýlový kombík
Rodina 306-koňových AMG sa rozrastá o štýlový kombík Zdroj: media.daimler.com
 

Verze Shooting Brake navíc dostala výraznější střešní spoiler, díky čemuž byla pěkně zvýrazněna elegantní střecha, která pomalu klesá směrem vzad. V interiéru přibyl sportovní multifunkční volant, několik ozdobných prvků, skořepinové sedačky a progresivnější grafika 10,25" digitálních budíků.

Pointou 35 verze je přeplňovaný 2litrový benzínový čtyřválec s výkonem 225 kW / 306 koní a točivým momentem 400 Nm. Standardem je přitom 7stupňová převodovka a pohon všech čtyř kol AMG Pefrormance 4Matic. Těšit se opět můžeme na pověstně agresivní zvukovou kulisu a ostrý launch control, respektive v AMG terminologii Race Start – po jeho aktivaci dokáže CLA 35 Shooting Brake vystřelit na stovku jen za 4,9 sekundy.

Domů
Sdílet
Diskuse