Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. června 2019 10:18
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

V pražské restauraci odmítli obsloužit romský soubor. Rezervace byly i přes absenci cedulek na stolech, tvrdí manažer

V pražské restauraci odmítli obsloužit romský soubor. Rezervace byly i přes absenci cedulek na stolech, tvrdí manažer
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Restaurace v pražských Dejvicích jakýkoli rasismus odmítá.

Romská zpěvačka Ida Kelarová byla donucena opustit restauraci Potrefená husa v Dejvicích. Manažer restaurace nepříjemnou situaci vysvětluje tak, že byl podnik na celý večer rezervován. Tomu se ale světoznámá zpěvačka brání a argumentuje, že spolu se svým souborem kolem restaurace procházela ten samý večer o hodinu později a byla stále poloprázdná

Incident se odehrál na konci května v půl sedmé večer a zpěvačka jej popsala ve facebookovém příspěvku, v němž uveřejnila mail, který zaslala managementu podniku. Do restaurace jich prý přišlo celkem 10 a měli s sebou sedm dětí ve věku od 14 do 16 let. V poloprázdné restauraci měly být cedulky s nápisem reservé jen asi na třech stolech.

Obsluha se ke sboru chovala přívětivě, dokud nepřišel pan vedoucí Kupec a neoznámil, že je vše rezervované a nemá volný stůl. Na argument, proč je reservé vyznačeno jen na třech stolech a spousta jich vypadá neobsazeně, neslyšel. Nepomohlo ani to, že dva dny před tím v restauraci utratili za večeři zhruba 4 800 Kč a číšníci si je pamatovali. Kupec Idu Kelarovou i se sborem poslal pryč.

Zpěvačka to nevzdala a chtěla od vedoucího situaci objasnit, ten ale odešel a nechal ji čekat. Romská zpěvačka od restaurace v mailu požaduje vysvětlení, které bude srozumitelné a bude jej moci svému týmu a dětem přetlumočit. Dodává, že když se po hodině vraceli na hotel, v podniku byly pořád prázdné stoly.

V pražské restauraci odmítli obsloužit romský soubor. Rezervace byly i přes absenci cedulek na stolech, tvrdí manažer
Zdroj: Facebook.com/Ida Kelarova

Manažer restaurace Tomáš Černý incident okomentoval pod facebookový status zpěvačky. Žádný mail mu prý nedošel, jinak by reagoval okamžitě. Ten večer byla údajně plná rezervační kniha od 19 hodin až do 21 hodin. „Pan Kupec vám chtěl údajně nabídnout stůl pro šest, ale to by bohužel nestačilo, jelikož jste byli ve větším počtu. Rozhodně vám a vaší skupině s dětmi nechtěl nenabídnout stůl z rasismu či jakýchkoliv jiných důvodů,“ uvedl ve svém komentáři.

Podle něj není pravidlem, že je každá rezerva označena cedulkou. V podniku prý hosty usazují podle rezervační knihy a rezervačního systému„Rád bych vám všem sdělil, že v naší restauraci jsou všichni hosté vždy vítáni a nezáleží na národnosti, věkové kategorii, barvi pleti, náboženství atd.,“ doplnil. Zpěvačku se sborem vyzval, aby si pro příště raději udělali rezervaci. Proč byla údajně restaurace poloprázdná i hodinu po incidentu, nevysvětlil. 

Domů
Sdílet
Diskuse