Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. června 2019 10:54
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Naše civilizace skončí v 2050, tvrdí nová studie. Zabijí nás návaly tepla a miliarda lidí bude v ohrožení

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Naše budoucnost vůbec nevypadá růžově. S klimatickými změnami je třeba něco dělat.

Doposud jsme vnitřně předpokládali, že konec lidstva nastane nejdříve za tisíce let, ale s klimatickými změnami jsme na tom velmi špatně a naši civilizaci by mohly pochovat už do roku 2050, což je děsivě brzy.

Pokud se nezavedou drastická opatření, nová analýza předpokládá, že budou do roku 2050 klimatické změny existenční hrozbou pro lidskou civilizaci.

Největším problémem je ohřívání naší planety.  Za 30 let dosáhne naše planeta ohřátí o 3 stupně Celsia. A pokud se to stane, zkolabují ekosystémy včetně korálových útesů, Amazonského pralesa a Arktidy.

Ľudia vyhynú do roku 2050, tvrdí nová štúdia. Zabijú nás návaly tepla a miliarda ľudí bude v ohrození
Ľudia vyhynú do roku 2050, tvrdí nová štúdia. Zabijú nás návaly tepla a miliarda ľudí bude v ohrození Zdroj: Global Jet

Svět bude trpět ničivými požáry, návaly horka a suchy, které budou bránit pěstování plodin, ale i běžné existenci. I největší řeky světa pravděpodobně vyschnou. Existují dohady, že až 55 % obyvatel Země se ocitne v zóně, která bude mít alespoň 20 dní do roka smrtelné následky pro kohokoliv v ní. Další miliarda lidí by se navíc musela přesunout, aby se vyhnula smrtícím návalům tepla.

Domů
Sdílet
Diskuse