Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
6. června 2019 16:17
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Důchodce vsadil čísla z čínského koláčku štěstí a vyhrál 345 milionů dolarů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Ze 66letého Američana se v momentě stal milionář jen díky čínskému koláčku štěstí od jeho vnučky.

Na 66letého Američana jménem Charles W. Jackson se po 20 letech pravidelného hraní loterie usmálo štěstí, když se mu podařilo vyhrát 344,6 milionu amerických dolarů, což je v přepočtu přibližně 7,8 miliardy korun. Vsadil totiž čísla, která objevil na papírku z čínského koláčku štěstí jeho vnučky.

Podle portálu Metro se důchodce pokoušel o sázení stejných čísel z koláčku, který mu přinesla z asijské restaurace jeho vnučka již více než dva roky, ale dosud se mu podařilo zinkasovat jen pár dolarů. „Nevím, co s takovým balíkem dělat. Stále však budu nosit stejné džíny, možná novější,“ tvrdí 66letý výherce.

Podle americké televize Fox News má Charles v plánu přispět několika dětským nemocnicím a nadaci pomáhající domovům důchodců. Také chce věnovat jeden milion dolarů svému bratrovi.

Podle loterijního zákona Spojených států amerických se výherce může rozhodnout, zda získá plnou částku výhry, ale peníze by mu po menších částech přicházely postupně po dobu 30 let, nebo se uskromní a zvolí vyplacení 223 milionů dolarů najednou. Důchodce si nakonec vybral druhou možnost.

Domů
Sdílet
Diskuse