Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. června 2019 11:12
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Pokud zvládneš týden bez smartphonu, dostaneš 1 000 dolarů. Musí ti stačit starý vyklápěcí mobil

TECH
Uložit Uložené

Dostaneš ještě mapu, poznámkový blok a kapesní telefonní seznam na zapisování čísel.

Co bychom dnes dělali bez smartphonu? Používáme ho na hudbu, zábavu, na vyhledávání informací a plnohodnotně nahradí desítky dalších věcí. Nebudeme si lhát, mnoho lidí, a hlavně mladších, si život bez inteligentního zařízení neumí ani představit. Se zajímavým sociálním experimentem přišla společnost Frontier Communications, která je poskytovatelem internetových služeb, píše BGR.

V souvislosti s 30. výročím vyklápěcího mobilu značky Motorola vymysleli „Flip Phone Challenge“. Výzva spočítá v tom, že se zúčastněný vzdá svého smartphonu na jeden celý týden. Za odměnu dostane 1 000 dolarů. Hledají především takové lidi, kteří jsou na mobilu tak často, že se to s klidným svědomím dá nazvat závislost.

Doporučeno
Společnost ti zaplatí 100 000 dolarů, pokud se na rok vzdáš svého smartphonu Společnost ti zaplatí 100 000 dolarů, pokud se na rok vzdáš svého smartphonu 13. prosince 2018 15:08

Pokud bys do toho šel, jako náhradu kromě staré vyklápěčky dostaneš speciální balík – zápisník na poznámky, telefonní seznam a mapu. Jako bonus ještě vyfasuješ CD z 90. let, abys měl co poslouchat.

Celý týden budeš monitorován, aby společnost věděla, jak se ti dařilo. Následně získané informace vyhodnotí. „Kolikrát sis chtěl něco vygooglovat, jak často ses potřeboval podívat na svůj mail,“ vysvětlují a ujišťují, že sebraný materiál u nich bude v bezpečí.

Ak zvládneš týždeň bez smartfónu, dostaneš 1 000 dolárov. Ako náhrada ti musí stačiť stará vyklápačka
Ak zvládneš týždeň bez smartfónu, dostaneš 1 000 dolárov. Ako náhrada ti musí stačiť stará vyklápačka Zdroj: unsplash.com
Domů
Sdílet
Diskuse