Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. června 2019 15:20
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Unikl na internet plán marvelácké Fáze 4? Dočkáme se sólovky Novy a Normana Osborna?

Unikl na internet plán marvelácké Fáze 4? Dočkáme se sólovky Novy a Normana Osborna?
Zdroj: Marvel Studios/Disney
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Ověřený insider údajně zjistil zajímavé novinky o 4. Fázi MCU.

Už velmi dlouho se spekuluje o tom, jak bude vypadat 4. Fáze MCU. Je jasné, že několik sequelů je jednoduše jistých a přijdou, a tak se s plánem filmů nedá až tak moc hýbat. Roger Wardwell, který v minulosti již leaknul korektní informace o Endgame, tvrdí, že zná plán pro Fázi 4.

Měli bychom se dočkat sequelů pro Black Panthera, Doctora Strange, Captain Marvel, Guardians of the Galaxy, Thora a v neposlední řadě i Ant-Mana. Poslední jmenovaný byl stále nejistý, protože není až tak oblíbený jako ostatní hrdinové a výdělky jeho filmů nejsou až tak oslnivé. Stále však vydělává a Marvel mu chce asi dopřát celou trilogii. Dá se předpokládat, že po událostech Endgame má také více fanoušků.

Jelikož Thor události Endgame přežil a nadále plánuje být hrdinou, automaticky se počítalo s tím, že se s ním ještě setkáme. Postava je velmi oblíbená a ať už to bude v Guardians of the Galaxy 3, nebo Thor 4, jsme si jisti, že bude útočit na miliardu.

Unikol na internet plán marveláckej Fázy 4? Dočkáme sa sólovky Novy a Normana Osborna?
Unikol na internet plán marveláckej Fázy 4? Dočkáme sa sólovky Novy a Normana Osborna? Zdroj: Marvel Comics

Z originálních snímků dostaneme Eternals, Black Widow, Shang-Chi a také Novu. O něm se spekulovalo už dlouho a teď to vypadá tak, že se ho skutečně dočkáme. Nova je členem elitní skupiny Nova Corps. Tu zřejmě zdecimoval Thanos a jeho jednotky během jeho návštěvy Xandaru, odkud si vzal jeden z Infinity Stones. Tato bitva nám však nikdy nebyla ukázána. Je možné, že sólovka Nova začne právě příchodem Thanose? Nebudeme lhát, návrat Mad Titana bychom si nesmírně přáli (snad se ukáže i v Eternals).

Po tom všem by měla přijít nová verze Avengers. Ať už to budou New Avengers, Young Avengers nebo Dark Avengers, na tom příliš nezáleží. Zdroj těchto informací ale tvrdí, že Marvel se v budoucnu soustředí na menší character arcy a nebude cílit na velký příběh napříč celou dekádou, jak tomu bylo v případě Infinity Saga. Zřejmě se také prohloubí rozdíly mezi pozemskými a vesmírnými hrdiny, i když stále nevíme, do jaké kategorie bude spadat Carol Danvers. Vzhledem k jejím schopnostem ale tipuji, že zůstane ve vesmíru.


Tři nejsilnější Avengers kromě Thora jsou totiž mimo hru. Shodou okolností jsou všichni pozemšťané, čímž naše planeta přišla o ohromnou obrannou sílu. Hulk je permanentně zraněn a můžeme počítat i s tím, že už zdaleka nebojuje tak jako v původní verzi (nakonec, Endgame nám jeho schopnosti vůbec neukázalo). Iron Man je po smrti a Captain America už žádný štít nezvedne. Můžeme tedy počítat s tím, že další Avengers filmy nebudou tak velkolepé a epické.

Unikol na internet plán marveláckej Fázy 4? Dočkáme sa sólovky Novy a Normana Osborna?
Unikol na internet plán marveláckej Fázy 4? Dočkáme sa sólovky Novy a Normana Osborna? Zdroj: Screenrant

Tomu nasvědčuje i další informace z leaku, a tedy, že hlavním pozemským záporákem Fáze 4 bude Norman Osborn (Green Goblin). To by zároveň znamenalo, že Spideyho role v MCU teprve poroste. Momentálně nevíme, zda se objeví v několika  filmech, nebo jen v Avengers 5 (možná bude tahat za nitky a naplno se projeví až ve Fázi 5). V každém případě, poznat bychom ho měli už příští měsíc, protože se má údajně představit již v Spider-Man: Far From Home.

Oficiální rozpis Fáze 4 se zřejmě dozvíme v srpnu na akci každoroční akci D23, kde Disney odprezentuje budoucnost Pixaru, svých vlastních filmů, Marvelu a Star Wars. Dá se tedy očekávat, že červencová účast Marvelu na Comic-Conu v San Diegu nebude až tak významná. Snad není leak úplný a Marvel nás něčím překvapí. Počítali jsme totiž prakticky s každým jedním filmem zmíněným výše a rádi bychom diskutovali i o něčem nečekaném.

Domů
Sdílet
Diskuse