Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. června 2019 16:07
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Lékaři udržují na přístrojích mozkově mrtvou Češku. Je těhotná a dítě má stále šanci přežít

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Teprve 27letá Češka Eva měla mozkovou příhodu.

Těhotnou Evu se doktorům po mozkové příhodě nepodařilo zachránit. Dítě má však stále šanci. Doktoři chtějí ženu udržovat na přístrojích až do doby, dokud dítě nebude připraveno. „Během těhotenství Evička dostala epileptický záchvat. Podstoupila několik vyšetření, při kterých jí zjistili arteriovenózní malformaci mozku,“ popsal český policista Vojtěch pro Blesk.

Když se vrátil z práce, viděl Evu ležet na zemi. Matěj, jejich syn, u něj stál a plakal. Vojěch věděl, co má dělat a jak má postupovat – manželku stabilizoval a zavolal záchranku. Ani to však nepomohlo. Ženě praskla malformace a způsobila krvácení do mozku. Už během převozu do nemocnice byla v podstatě mozkově mrtvá.

Cílem je Evu udržet naživu do 24. týdne těhotenství, tehdy už bude dítě dostatečně vyvinuté. Momentálně má pouze 16 týdnů. Vojtech doufá, že se dítě podaří zachránit. „Evička je už měsíc udržována na přístrojích a děťátko je stále živé,“ uzavřel.


Domů
Sdílet
Diskuse