Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. června 2019 17:41
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Závěrečná část Černobylu se stala jedinou epizodou s hodnocením 10/10 na celém IMDB

Závěrečná část Černobylu se stala jedinou epizodou s hodnocením 10/10 na celém IMDB
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Vichnaya Pamyat rezonovala v hlavách všech diváků.

Seriál Chernobyl od HBO byl v úterý uzavřen poslední epizodou s názvem Vichnaya Pamyat. V ní jsme se se stali svědky soudu s pracovníky, kteří měli výbuch reaktoru zapříčinit, a hlavními hrdiny se opět stali Legasov, Scherbina a Khomyuk.

I když ve skutečnosti soudní proces neproběhl tak, jak ho zobrazil seriál, celá závěrečná epizoda byla dokonale vystavěna tak, aby reflektovala odvahu vědců jako Legasov či Khomyuk, ale i tlak a cenzuru ze strany Sovětského svazu.

Záverečná časť seriálu Chernobyl je momentálne jedinou časťou s hodnotením 10/10 na celom IMDB
Záverečná časť seriálu Chernobyl je momentálne jedinou časťou s hodnotením 10/10 na celom IMDB Zdroj: IMDB

Poslední část seriálu se okamžitě zařadila mezi ty nejlepší z celé série. Netrvalo dlouho a na portál IMDB začaly přibývat tisíce hodnocení, přičemž momentálně po čtyřech dnech od jejího odvysílání svítí na stránce hodnocení 10/10.

Hodnocení si všimli fanoušci seriálu na Redditu už před dvěma dny a od té doby se perfektní skóre nezměnilo, a tak je Vichnaya Pamyat jedinou epizodou na celém IMDB, která se takovým hodnocením může pochlubit.

Neznamená to, že by ji každý z téměř 28 tisíc uživatelů ohodnotil dokonalou známkou, ale IMDB pracuje s mediánem, který je navzdory několika stovkám provokativních nejnižších hodnoceních stále na 10/10. Kdysi si takové hodnocení delší dobu držely i epizody Winds of Winter z Game of Thrones a Ozymandias z Breaking Bad.

Domů
Sdílet
Diskuse