Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. června 2019 9:54
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Nike v prodejnách představilo plus-size figuríny. Chce, aby sportovali všichni bez rozdílu

MÓDA
Uložit Uložené

V londýnském obchodě najdeš nové figuríny.

Společnost Nike si začala svou společenskou odpovědnost vůči ženám uvědomovat již v roce 2017. Tehdy představila novou plus-size kolekci, ze které si vyberou i baculatější ženy toužící po oblečení na cvičení.

Od poloviny minulého týdne proto Nike uvedlo ve své prodejně v Londýně nové baculaté figuríny, aby si každá zákaznice mohla prohlédnout, jak jednotlivé kousky vypadají na rozdílných postavách, píše CNN.

Nike v predajniach predstavilo plus-size figuríny. Chce, aby športovali všetci bez rozdielu
Nike v predajniach predstavilo plus-size figuríny. Chce, aby športovali všetci bez rozdielu Zdroj: Nike

Nike se rozhodlo, že chce ve nové prodejně oslavovat rozmanitost a inkluzivitu ve sportu, což dokazuje právě první takovou figurínou v celé své historii. Značka chce být i nadále jedním z největších podporovatelů ženských atletek, které motivují zákaznice ze všemožných plakátů v prodejně, avšak uvědomuje si svůj význam i mezi běžnými ženami sportujícími jen rekreačně.

Ačkoliv Nike není první značkou s baculatou figurínou v prodejně, protože ji v minulosti předběhly společnosti jako Old Navy či Nordstrom, zřejmě si z této iniciativy vezmou příklad mnohé další značky. Každý si koneckonců zaslouží stejnou příležitost začít sportovat.

Domů
Sdílet
Diskuse