Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. června 2019 11:48
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Americký miliardář věnuje 500 milionů dolarů na boj proti klimatickým změnám

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Na tomto boji záleží naše životy i životy našich dětí, řekl Michael Bloomberg.

Klimatické změny nebudou čekat na to, až se probudí naši politici. Takto okomentoval svůj příspěvek na iniciativu Beyond Carbon ve výši 500 milionů dolarů americký miliardář Michael Bloomberg, který chce v následujících 30 letech pomáhat státním a lokálním úředníkům v USA, píše The New York Times.

Federální vláda Spojených států amerických v čele s Donaldem Trumpem je vůči klimatickým změnám často skeptická, několikrát v minulosti zredukovala federální příspěvky na podporu obnovitelných zdrojů energie, a tak už Bloomberg nemohl čekat do roku 2020, než budou v USA prezidentské volby s potenciálem změnit směrování země.


Největší prioritou miliardáře bude zavřít všech 241 uhelných elektráren po celé zemi, které výraznou měrou přispívají k znečišťování životního prostředí a změnám klimatu.

Bloomberg chce pomáhat i ve volebních kampaních na státní a lokální úrovni, aby se do popředí prodrali kandidáti s jasnou environmentální agendou. „Matka příroda nečeká na náš politický kalendář a nemůžeme to udělat ani my,“ konstatoval miliardář, když svou finanční iniciativu ohlašoval.

Domů
Sdílet
Diskuse