Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. června 2019 13:00
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Vynálezce vymyslel speciální brýle pro nízké lidi, díky kterým na festivalu uvidíš kapelu i přes vysoké fanoušky

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Letní festivaly máme za rohem, a tak je třeba se připravit.

Dominic Wilcox už léta vytváří kreativní vynálezy, které se čas od času začnou virálně šířit po internetu. Jinak tomu nebylo ani teď, když na konci května Dominic zavěsil na svou facebookovou stránku status o tom, jak si nedávno na hudebním koncertu užíval atmosféru i kapelu vystupující na pódiu.

Když se ohlédl za sebe, spatřil tam nízkou ženu tančit, i když neměla jakoukoliv šanci vidět na kapelu. V té chvíli začal přemýšlet nad tím, jak by mohl nízkým lidem usnadnit život na festivalech a koncertech, a tak doma vymyslel speciální brýle. Fungují na jednoduchém principu a připomínají periskop, který znáš z filmů o ponorkách.

Brýle mohou fungovat standardním způsobem, dokud se nepodíváš do zrcadel umístěných na dolním okraji. Z nich vede tyč dlouhá 30 centimetrů, na jejímž konci najdeš větší zrcadlo. Od toho se odráží světlo a zpět do tvých očí doručuje výhled i tam, kam bys běžně nemohl dohlédnout.

Dominic samozřejmě své brýle vnímá jako žertík, a tak si je nemůžeš koupit, ale kdybys o ně měl opravdový zájem, daly by se vyrobit i doma. Možná by se ti takové brýle hodily na nejbližší letní festivaly. 

Domů
Sdílet
Diskuse