Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. června 2019 22:20
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Rozhněvaný Vettel si přemístil značku pro vítěze před sebe, i když nevyhrál. Komisaři mu udělili penalizaci

SPORT
Uložit Uložené

Sebastian Vettel byl dnes podle mnohých okraden o vítězství.

Momentálně probíhající sezóna Formule 1 nepatří mezi ty nejzáživnější. I proto slibovaly závody v Kanadě vzrušující chvíle, protože ve včerejší kvalifikaci Sebastian Vettel získal první místo na startovním roštu a Lewis Hamilton se musel spokojit s druhou příčkou.

Ferrari se těšilo, že bude mít v této sezóně konečně zanesené vítězství v závodech, protože v dosavadních šesti zvítězily Mercedesy Hamiltona či Bottase. Ani tentokrát to však nevyšlo.

Ve druhé polovině závodu se Vettel musel bránit stále aktivnějšímu Hamiltonovi a v úvodní části na pár vteřin vyletěl z tratě přímo v zatáčce. Neměl mnoho šancí své auto ovládat na travnaté ploše, a tak ho sotva poslal zpět na trať, jenže tím zablokoval Hamiltona a komisaři tento manévr posoudili jako nebezpečný. Za trest proto Vettel dostal pětisekundovou penalizaci.

Do cíle proto přijel jako první, jenže po odečtení 5 sekund se posunul až za Hamiltona. Mercedes zaúčtoval sedmé vítězství ze sedmi závodů, ale Vettel nedokázal druhé místo akceptovat.

V jednu chvíli proto zajel k zaparkovaným monopostům, chytil stojan se značkou pro vítěze a postavil ho před své místo, zatímco Hamiltonovi přesunul stojan s číslem 2. A na sociálních sítích se okamžitě spustily dramatické reakce.

Domů
Sdílet
Diskuse