Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. června 2019 22:35
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Portugalsko s Cristianem Ronaldem zvítězilo ve finále Ligy národů UEFA nad Nizozemskem

SPORT
Uložit Uložené

Portugalci si zavzpomínali na vítězství na evropském šampionátu v roce 2016.

Ve finálovém zápase Ligy národů UEFA se dnes setkaly týmy Portugalska a Nizozemska. Nizozemci zvládli před třemi dny zápas proti Angličanům 3:1, zatímco Portugalsko prošlo přes Švýcarsko rovněž 3:1 a mohli se těšit na finálový boj.

Holandské reprezentaci se v posledních letech příliš nedařilo, její hráči mohli vzpomínat na finále mistrovství světa z roku 2010, ale po několik nezvládnutých kvalifikacích na šampionátech se očekávání fanoušků umírnila.

Portugalsko s Cristianom Ronaldom zvíťazilo vo finále Ligy národov UEFA nad Holandskom
Portugalsko s Cristianom Ronaldom zvíťazilo vo finále Ligy národov UEFA nad Holandskom Zdroj: TASR/AP

Na druhé straně, Portugalsko pokračuje na vlně skvělých výsledků. I když mistrovství světa v Rusku nepatřilo družině kolem Cristiana Ronalda, tento bombardér se hattrickem postaral o postup přes Švýcary v semifinále a své zbraně chystal i na Holanďany ve finále.

Nakonec se ve finále nekonala žádná divoká přestřelka, Cristiano Ronaldo si na své konto nepřipsal žádný gól, ale zastoupil ho spoluhráč Goncalo Guedes, který Portugačany poslal do vedení v 60. minutě a od té doby se už stav nezměnil, Portugalsko vyhrálo nad Nizozemskem 1:0. Gratulace proto putují portugalské reprezentaci, která se stala vítězem Ligy národů UEFA. 

Domů
Sdílet
Diskuse