Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. června 2019 13:20
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Změna pohlaví je podle Vatikánu nepřípustná

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Dokument s názvem Male And Female He Created Them vyjadřuje postoj Vatikánu k mnoha otázkám sexuální nauky.

Červen bývá označován jako takzvaný Pride Month, během nějž se LGBT komunity po celém světě snaží ve větší míře šířit svůj pohled na jinakost. Ve stejném období se chtěl k tomuto tématu rozdělující lidi vyjádřit i samotný Vatikán.

Postoj katolické církve je jasný. Lidé se podle jejich názoru rodí jako muž a žena, a tudíž nepodporují možnost, že by si jednotlivci mohli vybrat nebo změnit své pohlaví.

Jak píše CBN, dokument s názvem Male And Female He Created Them má pomoci katolickým rodičům, učitelům, studentům a duchovenstvu objasnit aktuální „krizi vzdělávání“ na poli sexuální edukace. Transgender je podle daného dokumentu zásahem do přírody.

Dokument byl samozřejmě katolíky podporujícími LGBT komunitu odsouzen jako bigotní a urážlivý vůči homosexuálům či transgender osobám. Advokáti z New Ways Ministry tvrdí, že publikace dokumentu se zaslouží pouze o to, že jednotlivci z LGBT komunity budou nadále zpochybňovat svou sexuální orientaci či pohlaví, čímž se zvyšují šance na sebepoškozování.

Podle otce Jamese Martina, který napsal knihu o zlepšení vztahů mezi LGBT komunitou a katolickou církví s názvem Building A Bridge, ale v dokumentu absentují jakékoliv reálné zkušenosti LGBT lidí.

Domů
Sdílet
Diskuse