Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. června 2019 10:06
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Saúdský princ skrývá na jachtě Da Vinciho obraz za 10 miliard. Po aukci nikdo nevěděl, kam zmizel

KULTURA
Uložit Uložené

Umělecké dílo je prý v pořádku uskladněné na jachtě.

V roce 2017 bylo prodáno umělecké dílo Salvator Mundi, které by mělo pocházet ze štětce samotného Leonarda Da Vinciho. I když v umělecké komunitě existují pochybnosti, zda dílo namaloval skutečně sám Da Vinci, nebo pocházelo od učně z jeho studia, tyto pochybnosti nehrály moc roli během aukce před dvěma lety, píše Artnet.

Na té se dílo prodalo za 450 milionů dolarů, tedy 10,2 miliardy korun. Kupec? Oficiálně neznámý, ale ve skutečnosti ho měl zprostředkovaně koupit saúdský princ Mohamed bin Salmán. Od té doby jsme však nezískali oficiální potvrzení nového majitele a ani informace o tom, kde se vzácné dílo nachází.

Nyní však portál Artnet přišel se zprávami, že obraz saúdský princ uložil na svou jachtu Serena. Loď si před pár lety měl koupit za 500 milionů eur (12,8 miliardy korun). Pokud jsou tyto informace správné, tak dílo na lodi čeká na výstavbu nového uměleckého centra v Saúdské Arábii, kde by mělo být uloženo. Cílem bude přilákat i nové turisty.

Domů
Sdílet
Diskuse