Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. června 2019 8:37
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Zaklínače 3 si zahraješ i na Nintendo Switch!

TECH
Uložit Uložené

Další velký port na geniální konzoli od Nintenda. Má to však velké ale.

Nintendo na letošní E3 předvedlo nejlepší konferenci ze všech vystavovatelů, a to měl jejich direct jen 40 minut. Přinesli gameplay pro mnohé své očekávané hry, odhalili několik novinek (včetně pokračování pro The Legend of Zelda: Breath of the Wild), porty od jiných vydavatelů, indie záležitostí či skvěle vypadající exkluzivní tituly. Switch je geniální konzole, pro kterou vychází stále více her a po dnešní prezentací je jasné, že vyhrála i celou E3.

Mnohé potěšilo i oznámení spekulovaného portu Witcher 3. Má to však háček. Hra vyvíjená především pro PC, Xbox One a PS4, na kterých běží fakt nádherně, prostě musela učinit velké oběti. Aby běžela na Switchi, který je s hardwarovými možnostmi daleko pod svými kolegy z aktuální generace konzolí, musela výrazně downgradovat grafiku a zřejmě několik dalších technických aspektů.

I proto nám zřejmě direct neukázal hru v pohybu a video tvořily cutscény s pár záběry na gameplay, kde se postavy nehýbaly rychle. V redakci budeme velmi překvapeni, pokud si hra udrží 30 fps bez pádů, které by zničily zážitek z hraní. Už tak tento port vypadá skutečně otřesně. Zbývá doufat, že na něm pracuje nějaké externí studio a CDPR kromě Cyberpunku tak maká na novém Zaklínači. Ten se už však s jistotou na Switch nedostane, protože vyjde na next-gen konzole.

The Witcher 3: Wild Hunt vyjde na Nintendo Switch na podzim tohoto roku s oběma datadisky a všemi DLC. Přesné datum ani cenu zatím neznáme. Hra sice nevypadá velmi pěkně, jde o tak trochu neuvěřitelný port. Kdokoliv za ním stojí, zaslouží si velký potlesk. Nedokážu si však představit, kdo si Witcher koupí právě na Switch. Pokud si ho někdo chce užít poprvé, měl by sáhnout po kterékoliv jiné verzi, no a pokud ho již někdo prošel, dát si to znovu v takovém kabátku je všechno, jen ne lákavé. Zvědaví jsme i na velikost samotné hry a délku loadingů.

Zpět
Sdílet
Diskuse