Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. června 2019 10:02
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

10 nejlepších her z E3 2019: Graficky nejpropracovanější exkluzivity, mysteriózní horory a akční gameplaye

10 nejlepších her z E3 2019: Graficky nejpropracovanější exkluzivity, mysteriózní horory a akční gameplaye
Zdroj: Square Enix
TECH
Uložit Uložené

Které hry nás na E3 zaujaly nejvíce?

Každoroční hráčská událost roku je za námi. E3 v Los Angeles je na svém konci a my se tak můžeme ohlédnout za tituly, které nás zaujaly nejvíce. Snažili jsme se zaměřit na novinky či důležitá oznámení v rámci očekávaných her, respektive zajímavý gameplay.

Nintendo má smůlu, že ukázalo tak moc gameplayů až v podcastu Treehouse Live, protože se zaměříme pouze přímo na konference (jinak by tento článek byl v podstatě recap her od Nintenda). Závěrem upozorňujeme, že jde o seznam, ne žebříček.

1. Star Wars Jedi: Fallen Order – 15. listopad (PC, PS4, Xbox One)
Gameplay nás až tak neohromil, ale stále jde o nejlépe vypadající singleplayer hru z tohoto univerza, minimálně za poslední dekádu. Pokud se podaří příběh, a postavy v něm zaujmou, Respawn zřejmě bude slavit úspěch. Souboje se světelným mečem vypadají zajímavě a autoři slíbili, že jsme z combatu a herního světa viděli stále velmi málo.

2. Animal Crossing: New Horizons – 20. březen 2020 (Nintendo Switch)
Nintendo oznámilo, že se hra odkládá na příští rok, aby jeho vývojáři nemuseli při tvorbě jedné z nejklidnějších her vůbec dělat extrémní přesčasy. Animal Crossing je nesmírně populární a oblíbená série, ve které si budujete své městečko a život v něm. Lépe ti to asi představí trailer z E3 Directu.

3. Luigi’s Mansion 3 – pravděpodobně říjen 2019 (PC, PS4, Xbox One)

Od GameCube se Luigi a duchové dostali na každou generaci konzolí. Sice přeskočili Wii a Wii U, odškrtli si však přítomnost na 3DS. Po home console a handheld verzích přijde hra pro hybridní konzoli, na níž můžeš hrát jako doma na telce, tak všude po světě. Třetí díl vzniká pod taktovkou autorů dvojky. Vývojáři se nechali slyšet, že zapracovali na kritice a feedbacku pro druhý díl a pokračování rázně zlepší. Dočkáme se co-opu, nových útoků a množství dalšího.

4. 12 Minutes – 2020 (Xbox One. Další platformy oznámeny nebyly, ale to se určitě změní)

Jde o interaktivní thriller z pohledu shora, kdy se jako hráči ocitneme v nekonečné časové smyčce. Sedíme s manželkou u večeře, kterou přeruší neznámý vetřelec s úmyslem zabít nás. Hráč se po každé časové smyčce naučí něco nového, co by mu mělo pomoci příště přežít déle. Nakonec přežije tak, že vydrží celých 12 minut.

5. Elden Ring – ? (From Software)

Novinka of FromSoftware je tu už jen proto, že na ní pracuje Mijazaki a vůbec tvůrci her jako Dark Souls, Demon Souls, Bloodborne či Sekiro. Co víc potřebuješ? Pokud ti to pořád nestačí, věz, že se světem, fantasy lore a příběhem pomáhal samotný George R. R. Martin (autor knižní předlohy Game of Thrones).


6. Cyberpunk 2077 – 16. duben 2020 (PC, Xbox One, PS4)

Keanu Reeves, Keanu Reeves, Keanu Reeves. Nebýt jeho, o Cyberpunku by se na této E3 určitě tak nemluvilo (tedy kromě negativní reklamy, kterou zase spustili svými zvláštními homofobními kousky). Hra vypadá opravdu speciálně, je však škoda, že jsme neviděli gameplay. Na cutscene a příběhu si však tvůrci Zaklínače očividně dají záležet. Už jen ať je zábavná hratelnost a rozvětvený strom dialogů a možností ve hře.


7. Doom Eternal – 22. listopad (PC, Xbox One, PS4, Switch)

Doom Eternal je typickým příkladem sequelu, který je větší, dražší a epičtější v každém aspektu. Nové zbraně, nepřátelé, levely, bossové, vylepšená fyzika, multiplayerový mód, bombastický soundtrack a množství dalšího. Doom je zároveň jedním z mála příkladů, kdy se pravidlo udělat v pokračování všechno větší opravdu vyplácí.


8. Ghostwire: Tokyo – ? (PC, Xbox One, PS4)

Pokud vydáte Cinematic trailer bez gameplaye, měl by vypadat nějak takto. Dokonale navnadit na tajemný svět, dát pár vodítek ke gameplayi a navnadit hráče na prezentovanou hru. Nová IP od tvůrců Evil Within je zřejmě ještě daleko, ale my se nemůžeme dočkat, až se do tohoto hororového fantasy světa dostaneme.


9. Ori and the Will of Wisps – 11. únor 2020 (PC, Xbox One)

Pokračování jedné z nejlepších her na Xbox One je v přípravě již několik let. Sice jde o hru velikosti indie záležitostí, oplývá mnoha produkčními kvalitami, nádhernou grafikou a příslibem zábavné hratelnosti. Pokud jsi hrál jednotku, víš, co máš čekat. No a pokud jsi ji nehrál, víš, co si máš koupit. Nechci ti moc prozrazovat, a tak jen věz, že tě tento kouzelný svět dostane.


10. Final Fantasy VII Remake – 20. březen 2020 (PS4)

Jednoznačně největší highlight této E3 patří exkluzivitě pro PS4, ačkoli Sony ani na E3 nebyla. Slušný paradox, co říkáš? Remake Final Fantasy VII se zřejmě později dostane na jiné platformy. Koneckonců, jde o hru vyvíjenou pod hlavičkou Square Enix.

Pokud se někdo obával, jak bude remake vypadat v pohybu, po E3 se jeho obavy zřejmě zcela rozplynuly. Hra vypadá úžasně a my se už nemůžeme dočkat, až si tento nádherný příběh najde nové hráče a také potěší hardcore fanoušky Final Fantasy.


Bonus: Pokračování The Legend of Zelda: Breath of the Wild – ? (Switch)

Na Nintendo Directu jsme se v závěru dozvěděli, že se už pilně pracuje na pokračování Breath of the Wild. Ne že bychom to nevěděli, spíše jde o to, že samotné odhalení letos nikdo nečekal. Podle traileru i vyjádření jednoho z hlavních tvůrců bude sequel o něco temnější. Hra roku 2017 se tedy dočká plnohodnotného pokračování, které jistě nebudeš chtít zmeškat.


Indie bonus: Carrion – 2020 (PC a konzole)

Konečně hra, ve které budeme hrát za monstrum a zabíjet všechny lidi, jen abychom přežili a dostali se z experimentální laboratoře. Carrion vypadá úžasně, ale o tom tě nejlépe přesvědčí samotný trailer. Více o hrách a konferencích z letošní E3 najdeš v tomto vlákně.

Domů
Sdílet
Diskuse