Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. června 2019 10:21
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Alabama bude chemicky kastrovat pedofily

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

V případě odmítnutí se může zločinec opět vrátit za mříže.

Trest pro zločince, kteří sexuálně zneužijí osoby mladší 13 let, po propuštění z vězení ještě nekončí. Tedy alespoň ve státě Alabama. Ten totiž uznal za vhodné, aby měsíc před koncem trestu musel odsouzený začít užívat léky na utlumení sexuální potence. Tím chce Alabama zabránit, aby v případě odsouzeného nedošlo k opětovnému provedení obdobného skutku.

Celý medicínský proces budou muset navíc zločinci platit ze své kapsy. „Tento zákon je krokem vpřed k ochraně dětí v Alabamě,“ cituje vyjádření guvernérky z Alabamy Kay Ivey CNN. O ukončení užívání léků by měl v pozdějším období rozhodovat soud. Léčba je ze zákona povinna a v případě odmítnutí by hrozil viníkovi návrat za mříže.

Chemická kastrace by měla podle CNN probíhat pomocí tablet, ale také injekcí. Tímto způsobem by se u osoby měla vytratit chuť na sex a zároveň neschopnost provedení sexuálního aktu. V případě přerušení léčby však existuje riziko návratu sexuálních pudů.

Chemickou kastraci ve své individuální podobě využívá několik dalších amerických států jako například Louisiana či Florida. Vůči podobným zákonům se samozřejmě nejednou snesla i velká vlna kritiky. Nucená chemická kastrace totiž podle některých odpůrců porušuje lidská práva a patří do minulosti.

Mluvčí National Patient Advocate Foundation Caitlin Donovan je například toho názoru, že medicínské kroky by měly stát na rozhodnutí mezi pacientem a poskytovatelem daného zákroku. „Bojím se jakéhokoliv precedentu, který povoluje státu zneužít zdravotní péči na formu trestu,“ řekla pro CNN Donovan.

Domů
Sdílet
Diskuse