Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. června 2019 17:10
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Huawei testuje vlastní operační systém. Je prý o 60 % rychlejší než Android

TECH
Uložit Uložené

Společnost dodala k testování milion zařízení s novým OS.

Huawei nezažívá nejlepší období. Obchodní válka mezi Spojenými státy americkými a Čínou vyústila až do takového stádia, že Huawei ztratil přístup ke službám od společnosti Google. Týká se to naštěstí jen nových mobilů, ne těch současných. I přesto je to pro čínskou společnost obrovská rána a budoucnost v USA stále není zcela jasná. Možná právě proto intenzivně pracují na novém OS, informuje Chinadaily.

Doporučeno
Huawei má problém. Jeho smartphony nebudou mít přístup k službám Googlu Huawei má problém. Jeho smartphony nebudou mít přístup k službám Googlu 20. května 2019 11:44

Společnost se soustředila na svůj vlastní operační systém. Ten má být podle prvních informací výrazně rychlejší oproti Androidu, a to až o 60 %, píše Forbes. Aplikace, které běžně používáme prostřednictvím Androidu, by měly být plně kompatibilní s novým OS od Huawei. Společnost nový operační systém testuje na milionu zařízeních.

Huawei však neříká, kdy přesně spatří světlo světa nový OS. Na čínský trh by se měl dostat pravděpodobně někdy na podzim, zbytek světa by se měl dočkat v roce 2020.

Domů
Sdílet
Diskuse