Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. června 2019 14:51
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Na trh přišly boty z ananasu či banánových slupek. Vyrobené jsou jen z rostlin

MÓDA
Uložit Uložené

Chtějí nastolit konec fast-fashion módě.

Je jedno, jestli nosíš Jordany, napůl zničené Vansy nebo cokoliv jiného, faktem zůstává, že výroba tvých bot zanechala značnou uhlíkovou stopu. Obsahují mnoho plastů a někdy dokonce i kůže. A jak si už můžeš domyslet, to není příliš dobré pro naši planetu.


Kanadská společnost vyrábějící boty Native Shoes se rozhodla vytvořit obuv, která je kompletně rozložitelná, protože každý z jejích kousků pochází z nějaké rostliny. Boty se příznačně nazývají Plant Shoes.

Na trh prišli topánky z ananásu. Vyrobené sú len z rastlín
Na trh prišli topánky z ananásu. Vyrobené sú len z rastlín Zdroj: Native Shoes
Na trh prišli topánky z ananásu. Vyrobené sú len z rastlín
Na trh prišli topánky z ananásu. Vyrobené sú len z rastlín Zdroj: Native Shoes

Vyrobené jsou z trvanlivých a přírodních vláken. Na špičku se použila ananasová slupka, vlákna jsou zase ze stromu jménem jutovník a jsou ještě máčené v olivovém oleji. Použité jsou i banánové slupky.

Vytvořit takto ekologickou botu sice nebylo jednoduché, ale jejím cílem je nastavit zcela nový trend ve výrobě podobně ekologického oblečení a obuvi – a konečně tak nastolit konec fast-fashion módě. 

Domů
Sdílet
Diskuse