Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. června 2019 9:32
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Kouzelník se utopil, když se v řece svázaný pokoušel napodobit Houdiniho trik

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

„Pokud udělám chybu, bude to tragédie,“ prohlásil indický kouzelník před spuštěním do řeky.

Kouzelníkovi svázali ruce lanem a kolem těla mu obmotali řetěz. Následně muže jménem Cancao Lahiri spustili do řeky Hügli v Kalkatě.

Kouzelník Lahiri, přezdívaný také jako Mandrake, se pokoušel o náročný trik proslulého iluzionisty Houdiniho. Jak píše BBC, Ind z vody ani po dlouhé době nevyplaval. Jeho tělo se našlo přibližně kilometr od místa, kde se ponořil do vody.

U pokusu 40letého kouzelníka stála i jeho rodina, policie a média. Ti všichni zděšeně čekali, než se Lahiri vynoří z vody. Přibližně po deseti minutách, kdy po Lahirim nebylo ani stopy, měl začít dav lidí panikařit.

BBC se na místě podařilo vyzpovídat fotografa místních novin, který s Lahirim mluvil ještě před riskantním pokusem o napodobení Houdiniho. Fotograf jménem Jayanti Shaw se kouzelníka zeptal, proč takto riskuje.

Mandrake mu objasnil, že jeho cílem je oživení zájmu o magii a dodal: „Pokud se mi to podaří, je to magie. Pokud udělám chybu, bude to tragédie.“ Druhá část jeho věty se však bohužel stala realitou.

Lahiri se před více než 20 lety nechal do téže řeky spustit ve skleněné bedně. I v tomto případě měl být svázán, ale tehdy se mu mělo podařit vyprostit za zhruba 29 sekund. Jayanti Shaw byl svědkem jeho někdejšího pokusu, a proto nepředpokládal, že tentokrát Lahiriho snaha skončí tragicky.

Domů
Sdílet
Diskuse