Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. června 2019 12:50
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Mladé ženě našli v SMS na letišti, že kdysi užila kokain. Na 10 let jí zakázali vstup do USA a deportovali ji

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Britská turistka chtěla zažít dvojměsíční dobrodružství.

Dvě britské turistky Isabella Brazier-Jones a Olivia Cura se v březnu tohoto roku vydaly ze Spojeného království do Spojených států amerických, aby tam strávily dva měsíce na dobrodružném výletě po zemi.

Společně přiletěly na letiště do Los Angeles, jenže krátce po přistání padly do oka imigračním pracovníkům a začal výslech. Mladé turistky prý imigrační pracovníci začali podezřívat, že v USA budou chtít zůstat i po platnosti svých víz, a tak musely podstoupit osobní prohlídku, informoval The Independent.


 

Zatímco Cura byla zanedlouho propuštěna a mohla pokračovat na své cestě, Brazier-Jones si celníci nechali v místnosti s několika jinými ženami, prohledali její zavazadla a dokonce i telefon, kde nakonec našli SMS, podle níž mladá žena kdysi vyzkoušela kokain.

Cestující zbytečně nemlžila a rovnou celníkům potvrdila, že drogu vyzkoušela v roce 2017, což jim údajně stačilo k tomu, aby ji deportovali zpět do Spojeného království. Jako třešničku na dortu jí přibalili i 10letý zákaz vstupu na americké území.

Brazier-Jones se proto spojila se svou kamarádkou Curou a společně odletěli zpět domů. Obě před výletem podaly výpověď z práce, a proto musely své plány upravit.

Kromě toho měla pocit, že si ji celníci schválně vybrali jako obětního beránka, protože je podle jejích slov „mladá, nóbl, bílá a blonďatá slečna“. I z tohoto důvodu se rozhodla svůj příběh publikovat v médiích, kde lidé konstatují, že Isabella mohla být v příběhu s kokainem klidně obětí a takové zacházení si nezasloužila. Americké úřady se zatím nevyjádřily.

Domů
Sdílet
Diskuse