Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. června 2019 13:33
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

TOP 10: Kteří američtí rapeři a hudební podnikatelé jsou nejbohatší a proč není Dr. Dre první?

HUDBA
Uložit Uložené

Do žebříčku se nedostal ani v současnosti nejstreamovanější Drake. Odkud tedy pocházejí majetky nejbohatších raperů a podnikatelů na světě?

Ještě v roce 2015 se hodnota majetků amerických raperů a podnikatelů v rapu s výjimkou Dr. Dre pohybovala „jen“ v desítkách milionů, dnes už má celá top 10 i jedenáctý Drake na kontě devíticiferné sumy. Nedávno prestižní magazín zveřejnil informaci, že JAY-Z jako první raper na světě dokonce překročil magickou hranici a jeho majetek má hodnotu přesahující miliardu dolarů.

Doporučeno
JAY-Z je první raper s hodnotou majetku přesahující miliardu dolarů JAY-Z je první raper s hodnotou majetku přesahující miliardu dolarů 4. června 2019 7:53

Už tehdy se objevilo mnoho nechápavých komentářů v souvislosti s bohatstvím Dreho, který přece prodal společnosti Apple svou značku Beats za více než 3 miliardy.

To však pochopitelně neznamená, že se mu najednou tato částka objevila na účtu. Ve skutečnosti v té době vlastnil přibližně 25 % společnosti, zároveň je třeba myslet i na to, že komunikovaná prodejní částka ještě nebrala v potaz zdanění. Odhadem si tedy podle Forbes v roce 2014 přilepšil o 400 milionů.

Forbes sice před pár dny zveřejnil seznam 5 nejbohatších raperů, zajímavější však je jeho doplnění o další lidi vydělávající díky rapu lépe než samotní aktivní interpreti na základě údajů od WealthyGorilla

10. Lil Wayne - 150 milionů dolarů

Kapitál Lil Wayna bude ještě výrazně stoupat, protože v roce 2018 získal po dlouhých letech a tahanicích s Birdmanem plnou kontrolu nad značkou Young Money. Konečně vydal dlouho slibovaný projekt Tha Carter V a zároveň stále hrává množství drahých koncertů a investuje i do akcií. Pokud ho sleduješ na Instagramu, tak určitě víš, že má i vlastní značku alkoholu, kterou promuje mnohem více, než by bylo zdrávo.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Lil Wayne (@liltunechi),

 9. Ice Cube - 160 milionů dolarů

Ice Cube již před delší dobou ovládl kromě hudebního průmyslu i ten filmový, který mu pomohl dostat se do aktuálního žebříčku nejbohatších interpretů. Legendární člen N.W.A. může za svůj majetek děkovat nejprve biografickému filmu Straight Outta Compton samozřejmě i sérii XXX a populárním komediím.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ice Cube (@icecube),

8. Ronald „Slim“ Williams - 170 milionů dolarů

Slim tha Don sice není ve skutečnosti raperem, přesto jeho jméno figuruje v credits těch největších amerických hitů a nejpopulárnějších alb. Je totiž jedním ze zakladatelů Cash Money Records. Společně s bratrem Birdmanem založili jedno z nejúspěšnějších vydavatelství na světě, které dodnes produkuje hity od Drakea nebo Nicki Minaj.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Happy birthday, Slim.

Príspevok, ktorý zdieľa L.I.F.E. (@livinginafulltimeera),

7. Eminem - 210 milionů dolarů

Eminem je jedním z nejprodávanějších umělců na světě, stále hrává koncerty za miliony dolarů a zároveň je stále natolik aktivní, že si dokáže udržovat konstantní příjmy. Kromě prodeje své tvorby vydělal veterán z Detroitu slušný balík i díky investicím do populární hudební online encyklopedie Genius a obrovské internetové resell platformy StockX.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Marshall Mathers (@eminem),

6. Master P - 250 milionů dolarů

Master P vydělal podstatně více peněz podnikáním než hudbou. Již v roce 1990 založil vydavatelství No Limit Records, pod které podepsal například i Snoop Dogga. Dnes již investuje do všeho, co se mu zdá výhodné, a to i včetně fast food sítí, prodejen se sexuálními pomůckami, nemovitostí, filmů i televizních programů.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Master P (@masterp),

5. Kanye West - 250 milionů dolarů

Kontroverzní Kanye už jednou bankrot prohlásil, později se ukázalo, že prostě utratil všechny peníze, které si vyčlenil na své kreativní projekty. Tehdy dokonce žádal peníze od zakladatele Facebooku a dalších miliardářů. V konečném důsledku se však ukazuje, že díky vydavatelství G.O.O.D Music a značce Yeezy na tom není až tak špatně.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Kim Kardashian West (@kimkardashian),

4. Russell Simmons - 340 milionů dolarů

Společně s Rickem Rubinem založil Russell Simmons platformu Def Jam, která nejen sdružuje množství populárních umělců, ale zároveň je distributorem pro další vydavatelství, díky čemuž je Russell Simmons jedním z nejbohatších lidí ve světovém rapovém průmyslu.

V současnosti se vynořuje stále více informací o jeho sexuálním obtěžování a několik žen tvrdí, že je Simmons znásilnil. Bude proto zajímavé sledovat, co obvinění udělá s jeho majetkem.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Russell Simmons (@unclerush),

 3. Diddy - 740 milionů dolarů

Diddy zbohatl kromě své tvorby i díky širokému podnikatelskému portfoliu. Rád říká, že s byznysem začal již v 12 letech, když roznášel noviny, dnes je však majitelem a zakladatelem televize Revolt, má vlastní značku oblečení a suverénně nejvíce mu vydělala prémiová vodka Ciroc, kterou s radostí promuje celá americká rapová scéna. Tedy krom raperů s vlastní značkou alkoholu.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Diddy (@diddy),

 2. Dr. Dre - 800 milionů dolarů

Rapové legendě může za úspěch vděčit mnoho současných kolegů, kromě hudby se však Dr. Dre velmi dobře orientuje i v byznysu. Jak jsme již psali v úvodu, jeho nejúspěšnějším krokem bylo založení značky Beats a její následný prodej gigantovi Apple.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Dr. Dre (@drdre),

1. JAY-Z - 1 miliarda dolarů

JAY-Z pokořil magickou hranici jen před pár týdny. Vděčit může četným úspěšným firmám a také svému investičnímu portfoliu, v němž je i Uber. Streamovací platforma Tidal, značka prémiového koňaku D'Ussé i brand Armand de Brignac prodávající luxusní šampaňské z JAY-Zho dnes dělají nejúspěšnější postavu v rape.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Beyoncé (@beyonce),

Domů
Sdílet
Diskuse