Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. června 2019 9:26
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Policisté zabavili kokain za miliardu dolarů v jednom z největších úlovků historie USA

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Ruce zákona ve Spojených státech se zadařilo.

V přístavu v americké Filadelfii podle zpráv Fox News policisté zajistili obrovské množství kokainu. Zajištění 15 000 kilogramů drogy je označováno za jeden z největších drogových úlovků policie v historii USA.

Rekord do dnešního dne drží akce z roku 1989 v Los Angeles, kdy se policie dostala ke 19 504 kilogramům kokainu. Prodejní hodnota drogy za 15 000 kilogramů se na trhu podle mluvčího americké DEA (Drug Enforcement Administration) z Philadelphie pohybuje od 525 milionů dolarů po více než 1 miliardu.

Videozáznam ze zásahu ve Filadelfii

Policie obvinila dva členy posádky. Zda budou čelit obviněním i další členové, zatím nebylo uvedeno. Majitel kontejnerové lodi MSC Gayane ve svém prohlášení poděkoval policejním složkám za zajištění ilegálního zboží.

Loď do přístavu doplula pod vlajkou Libérie. Předchozími zastávkami byly Bahamy, Panama, Peru a Kolumbie. Poslední zmiňovaná Kolumbie má být od dob Pabla Escobara nadále největším dodavatelem kokainu do Spojených států amerických.

Domů
Sdílet
Diskuse