Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. června 2019 14:40
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Counter-Strike slaví 20. narozeniny! Zahrát si můžeš i retro verzi legendární mapy Dust2

TECH
Uložit Uložené

Na této hře jsme vyrůstali i my.

Mnozí z nás na něm vyrůstali, ale dnes slaví už své 20. narozeniny. Společnost Valve vytvořila před 20 lety mód Counter-Strike na hru Half-Life a začala tím psát historii, v níž dodnes hrdě pokračuje Global Offensive. I když by si člověk mohl myslet, že Counter-Strike už nepatří mezi nejpopulárnější hry, opak je pravdou.

Každý den si ho zapnou stovky tisíců lidí, a proto si vývojáři na počest 20. výročí titulu připravili pro své fanoušky dárek ve formě legendární retro mapy Dust2 v původní verzi umístěné do moderního Global Offensive.

Valve sepsalo své myšlenky o narozeninách v blogovém příspěvku. „Před dvaceti lety změnil skromný Half-Life mód herní svět. Za ta léta se neustále vyvíjel a měnil, ale nikdy neztratil své základy: jednoduše se ho naučíš hrát, ale stát se v něm mistrem trvá celý život a stále jej podporuje masivní celosvětová komunita.“

Nejenže si tak v Global Offensive můžeš dnes zahrát originální Dust2 z verze Counter-Strike 1.6, k dispozici máš i speciální balíčky nálepek plné slepic. Jak je to možné? Kdysi byly slepice hrdiny této hry a hráči postupem let pozabíjeli miliony z nich na všech možných mapách.


Domů
Sdílet
Diskuse