Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. června 2019 14:02
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Apple Pay konečne prichádza na Slovensko! Mobilom a hodinkami zaplatíš už o pár dní

TECH
Uložit Uložené

Od budúceho týždňa si so sebou nebudeš musieť nosiť platobné karty, bude ti stačiť smartfón alebo hodinky.

Portál Živé.sk informuje o veľkej novinke pre všetkých majiteľov zariadení od značky Apple. Podľa bankových zdrojov bude populárna služba Apple Pay dostupná v prvých slovenských bankách už od budúcej stredy 26. júna

Konkrétne si budeš môcť do svojho iPhone pridať údaje z platobných kariet v prípade, ak máš Slovenskú sporiteľňu, Tatra banku, mBank, N26, 365 banku, Poštovú banku alebo J&T Banku. Platí to aj pre stravenkové karty Ticket Restaurant. 

Živé.sk ešte informuje, že služba bude dostupná pre všetky mobilné zariadenia značky Apple od modelu iPhone 6 a taktiež pre Apple Watch, ktoré rovnako disponujú technológiou NFC.

Funkcionalita je pritom úplne jednoduchá, stačí spustiť službu v aplikácii Peňaženka a priložiť zariadenie k terminálu. Týmto spôsobom zaplatíš na Slovensku až na 45-tisíc miestach, teda všade, kde je dostupná bezkontaktná platba

Domů
Sdílet
Diskuse