Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. června 2019 10:00
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

V první letní den napadlo v Coloradu 60 centimetrů sněhu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Neobvyklá sněhová pokrývka zaskočila obyvatele amerického státu.

Obyvatelé amerického státu Colorado se radovali z prvního letního dne jen dokud nezačal padat sníh. V oblastech s nadmořskou výškou nad 2 000 metrů nad mořem začaly sněhové přeháňky, které na některých místech přinesly až 50 či 60 centimetrů sněhu, informovalo CNN.


I pod touto výškovou hranicí přicházely vločky a obyvatelé Colorada hned své fotky a videa sdíleli na sociálních sítích. Bavili se u toho, že když čekáš léto, tak příroda tě překvapí sněhovou nadílkou rovnou symbolicky na první letní den. Naposledy zažilo coloradské město Denver sněhovou nadílku v pokročilé fázi června ještě v roce 1928.

Lidé se ze sněhu radují, protože teploty už dávaly organismu zabrat, avšak meteorologové upozorňují, že v žádném případě nejde o běžný případ. V oblasti Steamboat Springs napadne během června průměrně 0,25 centimetru sněhu a statistiky ukazují, že poslední sněžení se neobjevuje později než začátkem května. Tentokrát tam napadlo 60 centimetrů sněhu.



Domů
Sdílet
Diskuse