Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. června 2019 9:54
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Třetina žen přiznala, že na rande chodí jen proto, aby se zadarmo najedly

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Výzkum vychází z online studie, v Kalifornii oslovili 820 žen.

Proč chodíme na rande? Většinou proto, že si chceme najít partnera, užít si trochu zábavy a vyvětrat si hlavu. To však podle všeho nemusí být všechny důvody. Podle Social Psychological and Personality Science totiž někteří lidé chodí na rande jen proto, aby se zdarma najedli. Ano, čteš správně. Dokonce již existuje na toto chování termín, takzvaný „foodie call“.

Výzkum vychází z online studie, autoři v Kalifornii oslovili 820 žen. Až jedna třetina z nich uvedla (studie uvádí 23 až 33 %), že někdy chodí na rande jen proto, aby se zdarma najedly. Zároveň tyto ženy přiznaly, že jejich chování je „mírně přes čáru“ a foodie call praktikují jen příležitostně.

Ženy, které sem tam vyhledávají jídlo zdarma, mají podle zjištěných dat takzvanou temnou trojici vlastností – psychopatie, machiavellismus a narcismus. Na závěr studie autoři poznamenali, že foodie call se nemusí týkat pouze něžného pohlaví, protože i ženy zvou muže.

Až tretina opýtaných žien priznala, že na rande chodí len preto, aby sa zadarmo najedli
Až tretina opýtaných žien priznala, že na rande chodí len preto, aby sa zadarmo najedli Zdroj: unsplash.com
Domů
Sdílet
Diskuse