Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. června 2019 11:13
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Německé městečko vykoupilo veškeré pivo z obchodů, aby neonacisté na festivalu neměli alkohol

ZAJÍMAVOSTI NĚMECKO
Uložit Uložené

Neonacistický festival se musel obejít bez alkoholu.

V německém městečku Ostritz se během uplynulého víkendu konal neonacistický festival Schild und Schwert. Sešly se stovky stovky účastníků, kterým tamní soud v Drážďanech zamezil možnost pít i kupovat alkohol. Tímto nařízením chtěly úřady předejít zbytečnému násilí mezi neonacisty a účastníky protestů proti festivalu, informoval Newsweek.

I přes zákaz však účastníci festivalu přicházeli na místo s vlastními zásobami piva. Policisté proto hlásili, že v pátek zabavili více než 4200 litrů piva, zatímco dalších 200 litrů bylo zabaveno v sobotu.


 

Svou částí přispěli i místní obyvatelé. Když zjistili, že se v Ostritzi bude konat takový festival, několik dní před začátkem se zmobilizovali a vykoupili v supermarketech všechny zásoby piva. Jak se vyjádřili aktivisté z města, prostě chtěli neonacisty nechat nasuchu.

Doporučeno
„Viděl jsem, jak převáží bedny plné jantaru.“ Legendární jantarová komnata se možná nachází u českých hranic „Viděl jsem, jak převáží bedny plné jantaru.“ Legendární jantarová komnata se možná nachází u českých hranic 29. března 2024 9:00

V domovech lidí bys nyní mohl najít stovky plechovek a lahví piva, protože neonacisté se na festivalu mohli bavit jedině pomocí čisté vody. Muži zákona oznámili, že během víkendu zaznamenali 32 různých kriminálních incidentů, ale naštěstí nešlo o žádné vážné násilné konflikty.

Domů
Sdílet
Diskuse