Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. června 2019 16:38
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Kritizoval Gotta za podpis anticharty. Jágr ho poslal do prdele

ZAJÍMAVOSTI KAREL GOTT
Uložit Uložené

Jaromír Jágr se na svém profilu pustil do vlastního fanouška.

Jaromír Jágr na svém oficiální facebookovém profilu poslal do prdele svého fanouška, který okomentoval fotografii Karla Gotta slovy: „On je ten co podepsal... není na něm co obdivovat.“ Ke komentáři přiložil fotografii, na níž slavík podepisuje takzvanou Antichartu. Majitel a hráč kladenského hokejového klubu, který se nedávno rozešel s Veronikou Kopřivovou, neudržel nervy na uzdě a narážku na zpěvákovu minulost si nenechal líbit.

Padla totiž pod jeho příspěvkem, v němž Gotta označuje za pracovitého a talentovaného mistra, který svou přítomností lidem dodává naději, že dobro, laskavost a slušnost mohou zvítězit. K textu zavěsil společnou fotografii s držitelem 42 zlatých slavíků. 

Narážka uživatele Jimmy Plzeňák směřovala k dokumentu, který v roce 1977 odepsala celá řada československých umělců a který měl být odpovědí na disidentskou Chartu 77. Karel Gott byl jedním z řečníků a signatářů.

V rozhovoru pro Mladou frontu Dnes před lety řekl, že „skočil na špek a byl zneužit“. Dodal, že přímo nesloužil žádnému režimu a nikdy nezpíval za tyranů. „Zase taková tragédie to snad nebyla,“ dodal. Tři měsíce po svém projevu dostal komunistický titul „zasloužilý umělec“.

Gottův projev je v čase 2:18:22

Domů
Sdílet
Diskuse