Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. června 2019 7:47
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Populární youtuber údajně spáchal sebevraždu. Předtím zveřejnil video, které mělo být varováním

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Americký youtuber známý pod pseudonymem Etika dal veřejnosti víckrát najevo, že má psychické problémy, nakonec se pravděpodobně naplnil nejhorší scénář.

Youtuber ze zatím neznámých důvodů údajně spáchal sebevraždu. NYPD podle ABC 7 NY potvrdila, že jeho tělo bylo nalezeno během pondělní noci v East River v nejjižnější části ostrova Manhattan. Právě v této oblasti na Manhattan Bridge byly nalezeny i jeho osobní věci včetně dokladů, peněženky, telefonu a Nintenda Switch.

Pátrání po osobě známé pod pseudonymem Etika začalo ještě 19. června, přibližně 36 hodin poté, co na svůj YouTube kanál přidal video, kde mluví o svých sebevražedných sklonech.

Podle Complexu bylo náznaků týkajících se sebevraždy více. V říjnu minulého roku byl na jeho kanál údajně přidán pornografický materiál a on zveřejnil komentář „time to die“. V dubnu rozjel sérii tweetů, po nichž jeden z fanoušků zavolal policii a ta ho zadržela. Prý byly součástí i fotografie, kde vyhrožuje sebevraždou a drží zbraň u své hlavy. 

Minulý měsíc ještě napadl policistu a byl hospitalizován. Aktuálním informacím o údajné sebevraždě předcházelo osmiminutové video, které mělo být varováním a upozorněním, že se bude něco dít. I přes dlouhodobé psychické problémy zatím NYPD nepotvrdila, co se vlastně stalo.

Etika se živil videi, ve kterých streamoval hry na Nintendo. Byl svým způsobem jedinečný, vybudoval si masivní základnu několika stovek tisíc sledovatelů na YouTube. Více než 300 tisíc lidí ho sledovalo i na Twitteru.

Domů
Sdílet
Diskuse