Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. června 2019 10:12
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Breakdance na olympijských hrách v Paříži by se mohl stát skutečností

SPORT
Uložit Uložené

Olympiáda v roce 2024 by měla přivítat breakdance, skateboarding, surfování a sportovní lezení.

V nejbližší době nás čekají Olympijské hry v Tokiu 2020, další 4 roky nato se hostitelem stane město zamilovaných, a tedy Paříž. Pod olympijskými kruhy by mělo v roce 2024 soutěžit mimo jiné ve skateboardingu, v surfování, sportovním lezení, ale i v breakdance.

Doporučeno
30 minut sezení u počítače je zátěž na tělo. Firmy by měly zaměstnancům zajistit více pohybu, tvrdí kondiční trenérka 30 minut sezení u počítače je zátěž na tělo. Firmy by měly zaměstnancům zajistit více pohybu, tvrdí kondiční trenérka 23. června 2019 10:37

Jak informovalo BBC, rozhodnutí o zařazení jmenovaných sportů odhlasoval nedávno Mezinárodní olympijský výbor. V prosinci roku 2020 bude muset tento krok ještě odsouhlasit exekutiva výboru.

První tři z vypsaných sportů se budou týkat již olympiády v Tokiu, breakdance by však mohl mít svou premiéru v Paříži. Podle prezidenta MOV Thomase Bacha tyto sporty přinesou vyváženější program, který má šanci přitáhnout zejména mladší generaci.

Londýn OH 2012 (Martin Kližan)

Breakdance na Olympijských hrách v Paríži by sa mohol stať skutočnosťou
Breakdance na Olympijských hrách v Paríži by sa mohol stať skutočnosťou Zdroj: TASR - Martin Baumann
Anketa:
Uvítal bys breakdance na OH v Paříži?
Ano
Ne
Ano
62 %
Ne
38 %
Domů
Sdílet
Diskuse