Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. června 2019 15:30
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Boeing odparkoval 40metrové letadlo na parkoviště pro zaměstnance. Došla jim kapacita na skladování

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Americké firmě nedostatek místa nedělá velké problémy.

Boeing aktuálně velkou rychlostí vyrábí obrovská letadla typu 737 Max a aktuálně se dostal do situace, kdy už letadla nemá kde skladovat. Letos totiž dva Boeingy 737 Max utrpěly vážnou nehodu a všechna postavená letadla tak čekají na softwarovou aktualizaci, zpřesňuje Daily Mail.

Stroje obvykle parkují na něčem, co se nazývá Boeing Field, tedy plocha pro čerstvě vyrobená letadla nedaleko jejich továrny v americkém městě Seattle.

Tam však už došla kapacita a Boeing se tak rozhodl odparkovat jedno letadlo na parkovišti pro zaměstnance, přičemž jedno letadlo zabere přibližně 40 parkovacích míst.

Aktuálně je vyrobeno a čekajících asi 500 letadel a nová přibývají, a tak musí společnost přistupovat k netradičním opatřením. Agentury očekávaly, že Boeing pozastaví výrobu nových letadel, ale ta stále přibývají a dnes má jejich sklad hodnotu asi 12 miliard eur.

Boeing odparkoval 40-metrové lietadlo na parkovisku pre zamestnancov. Došla im kapacita na skladovanie
Boeing odparkoval 40-metrové lietadlo na parkovisku pre zamestnancov. Došla im kapacita na skladovanie Zdroj: King 5
Domů
Sdílet
Diskuse