Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. června 2019 10:50
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Teprve 21letou dívku zabila skupina žraloků na Bahamách. Jde o první takový útok po 10 letech

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Útok žraloka se odehrál nedaleko pláže.

Kalifornská rodina se vydala na dovolenou na Bahamy, domů se ale vrátila bez dcery. Teprve 21letá Jordan Lindsey šnorchlovala se sestrou a rodiči nedaleko pláže, když si všimli skupiny žraloků. Jordan ale byla ponořená pod hladinou, a tak neslyšela výkřiky rodičů, informoval Express.

Skupina žraloků na mladou dívku okamžitě zaútočila, kousat ji měla do rukou i nohou. A i když záchranáři dívku co nejrychleji převezli do nemocnice, zachránit se ji už nepodařilo.

Místní úřady okamžitě varovali veřejnost, aby si lidé dávali ve vodě větší pozor. Odborníci budou provádět monitoring, zda se žraloci shromažďují nedaleko pobřeží, a nakonec vydají prohlášení, kterým umožní turistům volný pobyt ve vodě, nebo jej dočasně zakážou.

Jak informoval Shark Research Institute, situace je o to vážnější, že na Bahamách se takový žraločí útok neodehrál za posledních 10 let ani jednou.

Domů
Sdílet
Diskuse