Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. června 2019 20:05
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Kapsář na Ibize ukradl turistovi hodinky za 1,2 milionu eur. Vyrobeno jich bylo jen 75 kusů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zlodějíček je stále na útěku.

Na Ibize se kapsáři podařilo ukrást z rukou turisty hodinky za 1,2 milionu eur. Zatím neznámý zloděj měl podle tamní policie strčit do muže z Ázerbájdžánu, který se s hodinkami na ruce procházel za bílého dne po ostrově. Způsobil mu zranění zápěstí i ruky, informoval španělský portál Diario de Ibiza.

Doporučeno
Na Ibize v noci stačí mít jen kondom a ručník. Alex žije a pracuje na světoznámém party ostrově (Rozhovor) Na Ibize v noci stačí mít jen kondom a ručník. Alex žije a pracuje na světoznámém party ostrově (Rozhovor) 23. června 2019 20:55

Turista měl na ruce hodinky Richard Mille 50-03 McLaren F1, což je vzácný sběratelský kousek, kterého bylo vyrobeno pouhých 75 kusů. Teprve 22letý turista krádež nahlásil na policii, ale té se kapsáře zatím nepodařilo chytit.

Hodinky jsou vzácné díky tomu, že obsahují propracovaný mechanismus tourbillon, který zpřesňuje chod strojku a umístěný je ve speciálním rotačním pouzdru minimalizujícím vliv gravitace na fungování hodinek. Váží přitom jen 38 gramů.

Zloděj pravděpodobně ani nevěděl, jaké hodinky krade, protože zbavit se milionového kousku bude zřejmě oříškem. Malé množství vyrobených kusů způsobuje, že si i obchodníci na černém trhu dávají pozor, zda potenciální nákup nebude příliš riskantní.

Domů
Sdílet
Diskuse