Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. června 2019 21:37
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Ochranáři z oceánů vytáhli 40 tun rybářských sítí. Zachránili tak tisíce delfínů či želv

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Rybářské sítě jsou jedním z největších nebezpečí pro naše oceány.

Za největší nebezpečí pro naše moře a oceány považuje mnoho lidí plasty, ale ty nejsou ani zdaleka jedinou hrozbou. Ochranáři ze skupiny Ocean Voyages už z oceánu vytáhli 40 tun rybářských sítí a pravděpodobně tím zachránili život tisícům zvířat, informuje magazín Time.

Do ztracených a vyhozených rybářských sítí se totiž pravidelně zamotají větší ryby, želvy či delfíni a následně se udusí či zemřou na vyhladovění. Enviromentalistická skupina Ocean Voyages se proti tomu snaží bojovat a už dosáhla hromady úspěchů.

K dispozici mají například nákladní loď, která se neustále otáčí mezi mořem a souší. Na lodi je vyškolená posádka dobrovolníků, kteří přímo ve vodě, ale i speciálními nástroji, likvidují množství rybářských sítí z oceánů.

Předpokládá se, že je v oceánech ztracených přibližně 700 000 tun rybářského vybavení, včetně sítí, i s nejlepším úsilím ochranářů tak očista zkonzumuje enormní množství času.

Ochranári z oceánov vytiahli 40 ton rybárskych sietí
Ochranári z oceánov vytiahli 40 ton rybárskych sietí Zdroj: www.oceanvoyagesinstitute.org
Ochranári z oceánov vytiahli 40 ton rybárskych sietí
Ochranári z oceánov vytiahli 40 ton rybárskych sietí Zdroj: www.oceanvoyagesinstitute.org
Domů
Sdílet
Diskuse