Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
1. července 2019 10:40
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Holokaust poznamenal i tvou generaci. Potomci přeživších mají méně mozkové hmoty a horší paměť či motivaci

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

I po dekádách má holokaust své důsledky.

Holokaust má mentální dopad i na dnešní generaci, ukazuje nová studie. Vědci předpokládají, že holokaust zřejmě psychicky zasáhl až tři generace, tedy i současné mileniály.

Čeští vědci z Masarykovy univerzity tvrdí, že přeživší holokaustu mají výrazně méně šedé hmoty v mozku, tím pádem i neuronů, a to zejména v zónách odpovědných za reagování na stres, paměť, motivaci, emoce, učení se a kontrolu chování.

„Dosavadní výsledky naznačují tomu, že toto je případ i u potomků přeživších.“ Holokaust tak nezničil jen jednu generaci, ale poznamenal i ty následující, včetně té tvé. Vědci tvrdí, že výsledky jejich výzkumu by potomkům obětí holokaustu mohli pomoci k zajištění terapie, aby mohli lépe bojovat s následky genocidy, která potkala jejich předky.

Holokaust poznačil aj tvoju generáciu. Potomkovia preživších majú menej mozgovej hmoty a horšiu pamäť či motiváciu
Holokaust poznačil aj tvoju generáciu. Potomkovia preživších majú menej mozgovej hmoty a horšiu pamäť či motiváciu Zdroj: pixabay
Domů
Sdílet
Diskuse