Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. července 2019 10:51
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Mohutné kroupy vytvořily v Mexiku 1,5metrovou pokrývku ledu

ZAJÍMAVOSTI MEXIKO
Uložit Uložené

Obyvatelé druhého největšího mexického města byli v pořádném šoku.

Ulice mexického města Guadalajara zůstaly po silné bouři doprovázené intenzivním krupobitím plné ledu. Podle BBC vytvořily mohutné kroupy až 1,5metrovou ledovou pokrývku.

Nevídaný přírodní úkaz, který se ve městě objevil nečekaně v třicetistupňových vedrech a doslova zmrazil ulice, potrápil zejména samotné obyvatele a dopravu v celém městě. Vozidla totiž po ničivé bouři zůstala neschopná jakéhokoliv pohybu. I z toho důvodu musela na mnoha místech zasahovat odklízecí technika.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Sustainable Pages (@momslyst),

Později led začal tát, což způsobilo další problémy. Na ulicích zůstaly vyvrácené stromy a mnohá místa, domy či jiná zařízení byla zaplavena. Jako zázrakem však nedošlo k žádným závažným zraněním. Úřady však uvedly, že bouře napáchaly škody na přibližně 200 domech a desítky aut potrápily přívaly vody.

„A pak se ptejme, zda jsou klimatické změny skutečné. Jsme svědky dosud nevídaných přírodních jevů,“ konstatoval podle agentury AFP guvernér státu Jalisco Enrique Alfaro Ramírez.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Life With Weather (@lifewithweather),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa David de Zabedrosky (@dezabedrosky),

Domů
Sdílet
Diskuse