Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. července 2019 12:34
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Space X do roku 2021 zpřístupní komerční lety do vesmíru. Jeden lístek by měl stát půl milionu dolarů

TECH VESMÍR
Uložit Uložené

Do dvou let bychom pravděpodobně mohli jezdit na dovolené už i do vesmíru.

Vizionářský miliardář, filantrop a zakladatel prosperujících společností Elon Musk pomocí společnosti Space X nově slibuje, že pokud půjde vše podle plánů, do roku 2021 zpřístupní první komerční lety do vesmíru.

Jak informuje Space News, oznámil to viceprezident komerčních prodejů vesmírné společnosti Jonathan Hofeller během nedávné konference v Indonésii. Podle všech informací je společnost Space X aktuálně v kontaktu s několika telekomunikačními společnostmi, prostřednictvím kterých by později šlo pilotovat raketu Starship.

Destinace by mohly být různé, ale nejvíce se spekuluje o Marsu či Měsíci. Nejprve si však musíme počkat na dokončení samotné rakety Starship, která dosud funguje na výkonných motorech Raptor, ale stále má za sebou jen počáteční starty. Ostrý test by měl raketu čekat někdy v průběhu nadcházejícího roku.

Asi každého však zajímá, kolik si bude za takovýto špás člověka ptát. Přístupnost letu do vesmíru nebude zpočátku úplně pro každého. Jeden palubní lístek by měl totiž stát kolem 500 tisíc amerických dolarů. Elon Musk však tvrdí, že to tak dlouho nezůstane.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa SpaceX (@spacex),

Domů
Sdílet
Diskuse