Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. července 2019 12:30
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Dnes je zatiaľ najteplejší deň tohto roka. Ojedinele nás čaká aj 38 °C

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nezabúdaj dodržiavať pitný režim.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pre územie Slovenskej republiky na svojej stránke vydal výstrahy prvého a druhého stupňa. Ako píše portál iMeteo, na našom území sa môžu teploty vyšplhať v ojedinelých prípadoch až do výšky 38 °C. Takto vysoké teploty by sa mohli vyskytnúť najmä na juhozápade Slovenska. 

Dnešok bude pre Slovákov doposiaľ najteplejším dňom tohto roka. V západných častiach Slovenska by sme však mali k večerným hodinám rátať s búrkami, ktoré túto vlnu tepla mierne schladia. Na určitých miestach sa taktiež predpokladá krupobitie.

Podľa iMeteo by mali ďalej utorok horúčavy v rámci územia Slovenska klesnúť na 26 až 32 °C. V dnešný deň však venuj výnimočnú pozornosť svojmu zdraviu. Nezabúdaj preto dodržiavať pitný režim, vyhýbaj sa alkoholu a pravidelne sa osviežuj. Ďalšie tipy ako zvládnuť vlnu horúčav nájdeš v nižšie priloženom článku.

Doporučeno
Bude i 37 stupňů: 8 tipů, jak přežít pekelná horka Bude i 37 stupňů: 8 tipů, jak přežít pekelná horka 28. června 2019 13:28
Domů
Sdílet
Diskuse