Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. července 2019 16:54
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Japonci už zabili první velrybu. Teprve nedávno obnovený komerční lov už má svou oběť

ZAJÍMAVOSTI JAPONSKO
Uložit Uložené

Velrybářské lodě přivezly první mrtvou velrybu na pobřeží.

Japonsko koncem června ohromným způsobem zklamalo svět, když obnovilo lov velryb pro komerční účely. Velrybáři toho okamžitě využili a z přístavu v městečku Kuširo už odplulo pět rybářských lodí, přičemž už jednu velrybu stihli ulovit a přinést na pobřeží.

Doporučeno
Japonsko začíná znovu lovit velryby pro komerční účely, oficiálně poprvé od roku 1986 Japonsko začíná znovu lovit velryby pro komerční účely, oficiálně poprvé od roku 1986 29. června 2019 22:05

První zabitou velrybou je plejtvák malý a japonští velrybáři ho už stihli i vyložit. Lodě vypluly i z jiných přístavů, ale zatím byla úspěšná jen posádka z městečka Kuširo.

Samozřejmě, obnovené velrybářství pohoršilo tisíce lidí po celém světě, kteří ho považují za nehumánní. Navíc velryby patří mezi druhy v ohrožení. Skeptičtí jsou však i někteří samotní velrybáři, kteří se obnovení možnosti lovit velryby bojí. Maso je totiž určeno zejména ke konzumaci a po 31letém zákazu není jasné, zda bude pokrm stále v oblibě.

Japonci už zabili prvú veľrybu. Len nedávno obnovený komerčný lov už má svoju obeť
Japonci už zabili prvú veľrybu. Len nedávno obnovený komerčný lov už má svoju obeť Zdroj: Martin Cathrae
Domů
Sdílet
Diskuse