Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. července 2019 14:46
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Každou minutu z amazonského pralesa zmizne plocha jednoho fotbalového hřiště

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

V Brazílii deforestaci pralesa tiše podporuje samotná politická garnitura.

Situace v amazonském pralese se zhoršuje každou minutou. Nejnovější satelitní snímky upozorňují na to, že míra deforestace v pralese nabírá na obrátkách a každých 60 sekund z něj zmizí plocha o velikosti jednoho fotbalového hřiště, informuje BBC. Rozměry běžného fotbalového hřiště dosahují okolo 100 metrů na délku a 65 metrů na šířku.

Situace se zhoršuje i kvůli iniciativě současného brazilského prezidenta Jaira Bolsonara. Ten už v předvolební kampani sliboval, že uvolní regulace týkající se dřevorubecké aktivity v oblasti deštného pralesa a jak píše BBC, zdroj z brazilského ministerstva prý britskému portálu potvrdil, že vládní garnitura opravdu zvyšování míry deforestace tiše podporuje.


Zdroj z ministerstva životního prostředí poskytl BBC tříhodinový rozhovor, i když prezident Bolsonaro zakázal svým úředníkům komunikovat s médii.

V interview pracovník upozornil na to, že Brazílie by neměla být vnímána jako nepřítel amazonského pralesa, avšak současná politická situace neumožňuje expertům z ministerstev zabojovat o budoucnost pralesa. Mají strach i z toho, že je reálný stav pralesa výrazně horší, než naznačují oficiální čísla, které vláda dovoluje publikovat.

Domů
Sdílet
Diskuse