Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. července 2019 11:00
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Tom Holland by se nebránil tomu, aby byl Spider-Man homosexuál. V MCU chce více LGBTI postav

Tom Holland by se nebránil tomu, aby byl Spider-Man homosexuál. V MCU chce více LGBTI postav
Zdroj: Marvel Studios/Sony
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Svět je plný jiných lidí než jen bílých heterosexuálů, tvrdí herec.

Aktuální LGBTI trend se již dostal i do filmů a přestože jsme rádi, že hlavně černoši a černošky to mají o chloupek jednodušší, LGBTI herce a postavy čeká ještě dlouhá cesta. A jak už víme, opře se do toho i Marvel Studios. Kevin Feige už nejednou prohlásil, že budoucí marvelovky budou obsahovat LGBTI postavy i samotné herce. Potvrdil to i Tom Holland, představitel Spider-Mana, a to v rozhovoru pro Times.

Na otázku, zda by Spider-Man mohl být homosexuál, odpověděl následovně:

„Jasně, samozřejmě. Nemohu mluvit o budoucnosti mé postavy, protože upřímně, nevím o tom nic a nerozhoduji o tom. Vím však hodně o budoucnosti Marvelu. V následujících letech budou reprezentovat množství rozličných lidí. Svět, to není jen jeden bílý heterosexuál vedle druhého. Nekončí to tam a tyto filmy musí reprezentovat víc než jen jeden typ člověka.“

A i když se Peter Parker zřejmě homosexuálem v MCU nestane, nikdy není napsáno, že jím například nemůže být Miles Morales. Jeho existence v tomto svět je už nakonec i tak potvrzena. Pravděpodobně se ale homosexuálním nestane ani jeden a Marvel přijde s jinou postavou. Víceméně je to jen Hollandovo bezpečné PR o podpoře LGBTI.

Domů
Sdílet
Diskuse