Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. července 2019 9:22
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Jiří Tkadlčík překonal světový rekord! Nejsilnější muž světa ve své váze zdolal 406 kilo na mrtvý tah

SPORT
Uložit Uložené

Slavný Čech si připisuje další ohromný úspěch.

Český silák Jiří Tkadlčík sbírá jeden úspěch za druhým. Minulý rok ovládl rodák z Přerova soutěž World‘s Ultimate Strongman Championship, díky čemuž získal titul pro nejsilnějšího muže světa ve váhové kategorii do 105 kilogramů, a nyní dokázal své kvality opět prokázat před zraky celého světa.

Během jedné z částí letošního ročníku zmíněné soutěže se českému strongmanovi podařilo vytáhnout na mrtvém tahu neuvěřitelných 406 kilogramů, čímž stanovil nový světový rekord ve váze do 105 kilogramů. Celkově na WUSC získal 4. místo. V rámci mistrovství v mrtvém tahu (World Deadlift Championship) však obsadil první příčku.

Jak sám Tkadlčík zmiňuje v popisku pod zveřejněným videem, pokořit více než 400 kilogramů na „mrtvolu“ si přál už více než 2 roky a nyní to konečně vyšlo. Tento úspěch zároveň považuje za jeden ze svých vůbec nejlepších výsledků. Poblahopřál také dalším soutěžícím. 

Domů
Sdílet
Diskuse