Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. července 2019 9:26
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Slovák spadol vo Vysokých Tatrách z výšky približne 30 metrov, pád prežil

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Na pomoc mu prišli leteckí záchranári.

Slovenský turista mal šťastie v nešťastí, počas „zdolávania hôr“ spadol z výšky približne 30 metrov. Na pomoc museli prísť leteckí záchranári. Horská záchranná služba (HZS) informovala, že pád muža z turisticky značeného chodníka vedúceho z Poľského hrebeňa na Východnú Vysokú bol nahlásený na tiesňovú linku v piatok popoludní.

Ilustračné foto

Slovák  spadol vo Vysokých Tatrách z výšky približne 30 metrov, pád prežil
Zdroj: Oliver Ondráš/TASR

Muž utrpel mnohopočetné odreniny a sečné poranenia, padal strmým skalnatým terénom smerom do Velickej doliny. Na pomoc musel prísť vrtuľník. Záchranár muža po prílete na mieste vyšetril a  následne boli obaja pomocou palubného žeriava evakuovaní z terénu.

„Pri následnom medzipristátí na Guľatom kopci bol pacient so záchranárom HZS lekárkou Vrtuľníkovej záchrannej a zdravotnej služby bol naložený na palubu vrtuľníka a transportovaný na heliport v Starom Smokovci,“ uvádza HZS s tým, že po poskytnutí neodkladnej zdravotnej starostlivosti turistu letecky prepravili do nemocnice v Poprade.

Domů
Sdílet
Diskuse